fbpx
Category Nyheder

Festivalen Madland er slut for i år. 4 uger med 78 events, 1000 gæster, 200 liter håndsprit, 48 Madland-aktører, 15 gårdbesøg, 17 debatter, 12 blæksprutter og 1 cyklende kok. Madland begyndte at spire under Corona-nedlukningen i foråret og har til formål at skabe møder og forståelse mellem dem, der spiser og dem, der dyrker, producerer og serverer mad for at skubbe til forandringslysten mod en mere bæredygtigt madkultur. Madland er nu klar til næste kapitel, som udfoldes allerede i år.

 

Gennem en måned i sensommeren 2020 blev den madpolitiske festival, Madland, afviklet i store dele af Storkøbenhavn og på Sjælland. Flere nye initiativer og samarbejder blev iværksat på tværs af virksomheder og organisationer i madbranchen, og et engageret publikum deltog i de knap 80 forskellige debatter, madskoler, gårdbesøg og middage. 

“Vi har besøgt mange afkroge af maddanmark - lige fra kornmarken og gårdmejeriet til cocktailbaren og michelin-restauranten, her har vi mødt både jordbrugere, politikere, madglade børn og unge og mange andre mad-sjæle på vejen. Mange mad-aktører har delt ud af deres viden og håndværk og beriget os med nye perspektiver og uforglemmelige smagsoplevelser. Det har vi og Madlands gæster taget imod, suget til os, og smagt på med nysgerrige spørgsmål og begejstring,” fortæller medstifter af Madland, Marie Sainabou Jeng.

 

Madpolitisk platform er næste skridt

Festivalen har givet værdifulde input til at pejle holdet bag Madland i den retning, der fremover skal styres i. Madland vil fortsætte med at forbinde og forene professionelle aktører i madsystemet med resten af værdikæden og på den måde sætte scenen for, at nye møder, samarbejder og værdifællesskaber kan gro sammen. 

“Vi drømmer om, at Madland bliver en madpolitisk møde-, medie- og vidensplatform, hvor alle i madens værdikæde kan blive klogere på det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til dagligt. Vi glæder os derfor helt vildt til at løfte sløret for de spirende projekter, som Madland vil sætte i verden fremover.“ 

Midt i festivalen kom regeringen med yderligere restriktioner, hvilket betød udskydelse af to af festivalens vigtige samtaler om cirkulær økonomi og udviklingen af forbindelsen mellem land og by. Derudover er en række andre madpolitiske events i støbeskeen. Se mere på madlandfestival.dk 

 

Madland skete takket være:

Baldedash, Resturant Brace, Cykelkokken, Farendløse Mosteri, Fiskeslagteren, FoodSHIFT 2030, Frugtformidlingen, Godis Grønt, Koalition, Grønt Marked, Hahnemanns Køkken, Havhøst, Hegnsholt, Infarm, Irma, Jalm & B, Il Fornaio, Jernbjerggaard Økologiske Landbrugsskole, Kitchen Collective, Staldkøkkenet, Kjær & Sommerfeldt, KOST, Kølster, Mejeriforeningen, Mellow, Oliviers & co, Peter Larsen Kaffe, Planteslagterne, Radio, Studio, Reef Art Space, Rødder, RØRT KBH, Saito CPH, Seerupgaard, Verdensmål i værdikæden, Vin de Table, Volatil , Æblerov, Økologisk Landsforening, Greater Copenhagen Food Startup, Jyderup Højskole, mac.ferments, Jordens Skole, Simple Feast og Solhjulet