Madland Symposium: Stemmer fra det globale syd
19. april 2024
8.30-12.30
Auditoriet på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Hvordan spiser og arbejder vi for mere klimaretfærdige madsystemer og sikrer unge jordbrugere i det globale syd retten til at dyrke deres oprindelige afgrøder? Vores madkultur i Danmark er forbundet til et globalt madsystem, som sætter dybe aftryk i det globale syd. Kom med til verdenspremieren på dokumentaren ‘Back to the Roots’ og mød 5 madsystembrydere, der arbejder for et gentænkt madsystem. Madland og Hotel- og Restaurantskolen byder på fællesfrokost i Spisehuset efter film og samtale.
I ‘Back to the Roots’ kan du møde og blive klogere på småskalajordbrugere, aktivister, eksperter og lokalsamfund i Kenya. De kæmper for madsuverænitet, økologi, klimaforandringer og retten til vende tilbage til deres lokalsamfunds oprindelige afgrøder og madkultur og retten til at frigøre sig fra et uretfærdigt madsystem skabt under kolonialisme og i dag udnyttet af udlændinge og multinationale virksomheder.
The Mother Tree og Madland giver plads til stemmer fra det globale syd med dokumentaren og podcasten Back to the Roots på festivaler og højskoler, i medier og ved at samle en koalition som fællesskab for forandring.
Indsatsen er støttet af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje.
Program
8.30: Morgenkaffe og morgensnack
9.00: Velkommen ved Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland
9.15: Verdenspremiere på dokumentarfilmen ‘Back to the Roots’. Den kenyanske instruktør Noel Kasyoka følger Samantha Nyakeya en ung jordbruger, som dyrker et økologisk regenerativt mikro-landbrug i udkanten af storbyen Nairobi. Vi følger Samantha i hendes læring samtidig med at kenyanske jordbrugere kæmper for retten til at dyrke oprindelige afgrøder, som har vist sig resistente overfor klimaforandringer. Filmen er instrueret af Noel Kasyoka og produceret af Benjamin Muasya og Jim Chuchu.
9.45: Samtale om filmen med producer Benjamin Muasya
10.05-10.20: Pause
10.20: Mød 5 madsystembrydere, der gentænker det globale syd
- Alex Gronemann og Roald Hindborg, elever fra Hotel- og Restaurantskolen
- Amie N'Dong, stifter af Social Vanilla
- Karin Beukel, iværksætter
- Andreas Müller Digens, chefredaktør på Reelly
11.30-12.30: Fællesfrokost i Spisehuset på Hotel- og Restaurantskolen. Tilkøbes i Spisehuset (40 kr.).