Magasinet Madlandskaber

Kan det virkelig passe, at vi kan producere tonsvis af næringsrigt mel uden at bruge en eneste kvadratmeter landbrugsjord? Hvordan kan en over 100 år gammel byplanlægger hjælpe os med at genfinde forbindelsen mellem land og by? Og hvad har det berygtede mørkenet til fælles med et nyt initiativ, der vil skabe en mere bæredygtig restaurationsbranche?

Det og meget mere kan du blive klogere på i det digitale magasin Madlandskaber, som vi producerer i partnerskab med det europæiske forandringsprojekt FoodSHIFT 2030. Magasinet udkom første gang i 2020, og anden udgave landede 4. november 2021 med nye perspektiver og en opfordring til at løfte i flok for at gentænke vores madsystem.

Få inspirerende historier, skarpe holdninger og lækre fotoserier, videoer og podcasts fra for eksempel:

  • Edith Welker fra Foodwise, som forbinder dem, der laver vores mad, med dem, der spiser den, gennem gårdbesøg, matchmaking mellem jordbrugere og kokke og meget mere. Læs med her.
  • Marin Lysák, Nicole Ferry og Eric Guthey fra Bowline, der har samlet restaurantbranchen med en platform for udveksling af viden og erfaring - først med fokus på corona-udfordringer, men siden også med et fremsynet fokus på mere generelle problematikker i branchen. Læs med her.
  • Karin Beukel fra Circular Food Technology og Agrain som arbejder for at upcycle og genbruge de mange ton skjult mad, der ligger og venter på os i produktionens sidespor. Læs med her.
  • Tina Unger fra Lejre Kommune, som med hjælp fra den over 100 år gamle Garden City Movement vil bidrage til at genfinde forbindelsen mellem land og by. Læs med her.
  • Cindie Christiansen fra Foodprint Nordic, som lægger 1 procent oven i alle regninger til gæster og kunder, der besøger deres medlemsbeværtninger og forhandlere, som går til regenerative projekter i det danske madlandskab. Læs med her.
  • Josefina Estrada fra Coop Crowdfunding, som giver madiværksættere en ølkasse at stå på, når de skal dele budskaber og nye projekter, og som gennem crowdfunding eller låneaftaler engagerer danskere i, hvem der egentlig skaber deres mad. Læs med her.
  • Line Rise Nielsen fra FoodSHIFT 2030, der undersøger, hvordan vi gør den bæredygtige omstilling håndgribelig og nemmere at kommunikere for professionelle køkkener der gerne vil handle mere lokalt? Lyt til hendes fine pointer her.
  • Marie Sainabou Jeng fra Madland, som arbejder for at samle folk på tværs af madsystemet for at gentænke maddanmark. Læs hendes leder her.

Madlandskaber er en naturlig forlængelse af Madlands grundlæggende ambition om at skabe et madpolitisk og fællesskabende samlingspunkt for alle, der vil en bæredygtig forandring af madsystemerne i Danmark. Et samlingspunkt, hvor vi vil engagere, inspirere og begejstre til undren såvel som handling.