Madland Koalitioner

24 jordbrugere, landmænd, iværksættere, kokke, købmænd, producenter, NGO’er og forskere har forenet sig i det madpolitiske samlingspunkt Madland om at gentænke maddanmark.

Madland stiftede 14. juni Madland Koalitioner og samlede en række af aktørerne for at diskutere og beslutte, hvordan de i fællesskab vil præge dagsordenen og engagere, inspirere og begejstre det omgivende samfund til undren såvel som handling. Over det næste år vil de 23 aktører sammen i Madland Koalitioner skabe et fælles program, der skal løfte de vigtigste dagsordener i, hvordan vi som samfund skaber et mere bæredygtigt madsystem. Programmet skal være en platform, hvor både møder, studieture, samtaler, podcasts, viden, magasiner og artikler samles.

Fire koalitioner – fire dagsordener

Madland stifter fire koalitioner; retfærdig mad, cirkulær mad, madforbindelse mellem land og by og grøn mad. Hver koalition vil i et helt år samarbejde om at stille spørgsmål, fremvise løsninger og engagere og inspirere andre madprofessionelle såvel som madborgere til handling.
“Madland er et samlingspunkt, fordi vi ser det bærende nødvendigt med fællesskaber på tværs af værdikæder og økosystemer. Med Madland Koalitioner tager vi nu værtskabet for at skabe et bedre og længerevarende samvirke og en dialog blandt dem, der driver forandringen mod mere bæredygtige madsystemer,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland og Koalition.

De 23 medlemmer af Madland Koalitioner er: ØkoskabetSeerupgaardRødder, Geobit, SaitoCPHBrølIl BucoLa BanchinaJohanne BirnPantriiChanging FoodCoop Crowdfunding, SenseOfNordicFood, Slow Food Danmark, Haver til MaverKitchen CollectiveFoodprint NordicRabarbergaardenRasmus HolmgårdFoodSHIFT 2030CPH Food Space, Teresa Andersen, Morten Kromann Nielsen og Hardy Jensen.

Stiftelsen af de fire Madland Koalitioner er næste store skridt i det unge madpolitiske samlingspunkt, stiftet af Koalition. Målet er hvert år at etablere nye koalitioner, der samarbejder i et helt år om aktuelle dagsordner.

Madland blev grundlagt under Covid-19 i 2020 først som en samlende festival, men er nu klar til næste punkt i arbejdet med at samle Danmarks agenter for bæredygtig forandring af madsystemet. Programmet offentliggøres til åbningen af Madland Festival 2022 18. august under Streetfood om Søerne.

De fire koalitioner er: 

Vigtige datoer

  • 20. november: Madland Symposium : Gentænk København som madby
  • 18.-22. april 2024: Madland Festival 2024