Madland Medlemmer

Mød organisationerne, der er Madland Medlem.

Mindre som mikro, nyudklækkede såvel som etablerede, går de alle forrest for at gentænke og forandre madsystemerne samfundsansvarligt. Som medlem giver de håndslag på Madland Manifest og tilslutter sig det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab for og fra mikrolivet, som Madland er.  

 

Vil du eller dit virke være slutte sig til?

nyhed (5)

Byens Landhandel

På Ægirsgade på Nørrebro driver Rikke Pape Byens Landhandel på en base af lokalt producerede varer og gode historier. Værdikæden er kort fra bonde til bybo, og varerne er udvalgt på baggrund af kvalitet, produktionsmetode, kort transportvej og er skabt af små producenter i Danmark og Sydsverige. 

Byens Landhandels hjemmesideInstagramFacebook  

Madland Lerbjerggård, foto Liv M Kastrup for Madland010

Falsters Kyst

Falsters Kyst tror på, at egnsudvikling kan starte på en tallerken. Derfor byder de, udover ro ved hav og i skov og natur i metermål, på mad bygget op fra bunden og altid baseret på godt håndværk og gode råvarer. 

Falsters Kysts hjemmesideInstagramFacebook 

Dyrk Livet Festival 2023, forpremiere, Foto Liv M Kastrup 004

Fællesgro

Grøntsagsfællesskab Fællesgro forbinder små økologiske grøntsagsproducenter omkring København med medlemmer på Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Dyssegård. Medlemmerne betaler for en andel af den friske høst, og afhenter i deres bydel hver uge fra juni til december, og kan desuden deltage i gårdbesøg, fællesspisninger og madskole. 

Fællesgros hjemmesideInstagramFacebook

Gro spiseri-2

Gro Spiseri 

Gro Spiseri er en økologisk restaurant beliggende i drivhuset på tagfarmen ØsterGro, hvor alle husets gæster inviteres til fælles madoplevelser ved langborde - både morgenmad, frokost, aftensmad og vinbar. Maden er lavet på lokale, økologiske råvarer og skånsomt fanget fisk.

Gro Spiseris hjemmesideInstagramFacebook

 

DSC04290

Havhøst

Havhøst arbejder for at fremme regenerativ dyrkning af mad i havet - muslinger, tang og østers. Havhøsts virke er forankret i tre dele; foreningsdrevet dyrkning, undervisning og formidling samt dyrkning med salg for øje. På den måde arbejder de på mange niveauer med forandring af det blå madsystem.  

Havhøsts hjemmesideInstagramFacebook  

052 Studietur til Stavns, lørdag, Foto Liv M. Kastrup for Madland

Jord Yoga

Jord Yoga er et lille verdensfirma på Falster, der vægter og dyrker jordforbindelse, naturforbindelse og forbindelsen mellem mennesker. Kernen i projektet Jord Yoga er, at en bedre balance mellem krop, sind og jord er det bedste udgangspunkt for forandring.  

Jord Yogas hjemmesideInstagramFacebook 

Workshop_16.06.22-69

Kitchen Collective

Kitchen Collective er et inkluderende, demokratisk, deleøkonomisk og dagsordensættende madiværksætterhus med delekøkkener, events og venue, butik og viden og formidling midt i det pulserende Kødbyen i København. Gennem værtskab, viden, inspiration og fællesskab sætter de scene til madiværksætteriet, fordi de tror på, at madiværksættere er fyrtårne for morgendagens madscene og velsmagende løsninger på et sundere og mere bæredygtigt madsystem.  

Kitchen Collectives hjemmesideInstagramFacebook 

kbhff_02

Københavns Fødevarefællesskab

Den uafhængige, medlemsejede og -drevne indkøbsforening i København handler direkte med lokale økologiske og biodynamiske landbrugere, og forsyner derigennem fællesskabets medlemmer med lækre, lokalt producerede, sæsonbestemte fødevarer. 

Københavns Fødevarefællesskabs hjemmesideInstagramFacebook 

130 Torsdag, Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’, Foto Liv M. Kastrup for Madland

Rødder 

Rødder fremmer en mere bæredygtig dansk madkultur ved at skabe velsmagende, hyggelige og smukke måltider, der understøtter et økologisk og regenerativt landbrug. Med rødderne solidt plantet i værdier som nysgerrighed og transparens, formidler og deler Rødder viden om tilgangen til råvarer, producenter og kokkehåndværk. Rødder indgår i forpligtende fællesskaber, der skubber på en bæredygtig fødevareproduktion.

Rødders hjemmesideInstagramFacebook

_DSC5745

Villette

I en gård på Nørrebro, gemt væk fra trafikstøj og menneskemylder, ligger Villette. En restaurant og en grøn oase, hvor jordforbindelse og madglæde mødes. Gennem deres køkken, gæsteborde og samarbejder ønsker Villette at skabe en levende fortælling om, hvordan maden kan smage af sted, omsorg og fremtid.

Villettes hjemmesideInstagram

ØsterGro & Gro spiseri

Østergro 

ØsterGro, Danmarks første tagfarm ligger på ydre Østerbro og hylder fællesskab og lokal, økologisk madproduktion med regenerative og permakulturelle metoder. Som fællesskabsstøttet bylandbrug leverer ØsterGro grøntsager til medlemmer og engagerer frivillige i dyrkningen. Tagfarmen huser også børneforløb samt restauranten Gro Spiseri i drivhuset.

Østergros hjemmesideInstagram 

Ã_ens Have

Øens Have 

Øens Have er et økologisk bylandbrug, restaurant og eventsted, men også en hyldest til fællesskab og lokal produktion af mad produceret ved økologiske og regenerative metoder. Alle, der har lyst, kan være med enten i ‘marken’ på den ugentlige frivilligdag, eller til de mange arrangementer. Året rundt afholder Øens Have mad-undervisningsforløb for skolebørn i København.   

Øens Haves hjemmesideInstagramFacebook 

Dyrk Livet Festival 23, Foto Liv M Kastrup for Madland 186

Æbleland

Æbleland er drevet af viljen og lysten til at skabe et radikalt forandret madsystem. Med deres skønne produkt æblebobler som samtalestarter, arbejder Æbleland hver dag for udbredelsen af det regenerative, økologiske jordbrug. 

Æblelands hjemmesideInstagramFacebook