Velkommen til Madland

Madland er et madpolitisk samlingspunkt og fællesskab for og fra mikrolivet. Sammen gentænker og forandrer vi madsystemerne samfundsansvarligt og spiser og arbejder for resiliente lokale madsystemer og global retfærdighed.

Vi samler, krydsbestøver og sætter scene til et økosystem af madsystembrydere, og sammen engagerer, inspirerer og begejstrer vi til undren såvel som handling. I fællesskab giver vi indblik, overblik og udblik gennem vores program for møder, medier og uddannelse.

Her skaber vi folkeligt og professionelt samfundsengagement ved at forbinde og ruste jordbrugere, fiskere, producenter, madhandlere, kokke, madhåndværkere, iværksættere, elever, studerende, skolefolk, NGO’er, journalister, universiteter, kommunefolk og madborgere til at tage aktivt stilling til deres ansvar, indflydelse og handlerum i madsystemforandringen.

Vi arbejder kollektivt for at demokratisere og skabe gennemsigtighed i madsystemerne. Vi sætter ansigt på folkene bag maden og arbejder og spiser for forandring. Det er nemlig åbenhed, sanselighed, kundskaber og kritiske spørgsmål, der giver gode måltider i dag og skaber varig forandring i morgen.

Madland Manifest

Vi er åbne, nysgerrige og konstruktive. Vi er et åbent og omsorgsfuldt fællesskab, hvor alle, der kan give håndslag på eller er nysgerrige på værdierne i dette manifest, er velkomne. Her må du gerne udfordre og stille radikale spørgsmål. Alt må betvivles med ydmyghed, nysgerrighed og opbyggende handling med madsystemforandring for øje.

Vi er mangfoldige, inkluderende og altid i fællesskab. Vi bringer viden og erfaringer fra forskellige fag- og geografiske områder ind i samme rum på lige vilkår, fordi vi intet er uden hinanden. Derfor samler vi bredt og på tværs af værdikæden, så nye og spirende såvel som mere rodfæstede stemmer iscenesættes, ses, høres, anerkendes og behandles ligeværdigt – uanset størrelse, baggrund, køn og alder.

Vi er fortalere for ægte mad, og at maden fremelskes, deles og nydes samfundsansvarligt, inden for de planetære grænser og under hensyntagen til naturen. Det betyder, at mad skal produceres efter økologiske, regenerative principper og under socialt retfærdige vilkår, så lokalt som muligt.

Mad distribueres, så den er tilgængelig til retfærdige priser for alle involverede. Derfor udforsker og velkommer vi nye økonomier, hvor madproduktionens skjulte omkostninger afdækkes og prissættes i gennemsigtige værdikæder, så aktører der tager samfundsansvarlige hensyn honoreres, og så regningen ikke efterlades til og betales af samfundet.

Mad tilberedes og serveres i inkluderende og omsorgsfulde fællesskaber gennemstrømmet af gensidig respekt, grundigt madhåndværk og det gode værtskab.

Vi arbejder og spiser for systemiske forandringer med den erkendelse, at de kun tilvejebringes via vedvarende handling gennem lang tid, hvorfor vi må være i gang i går (og i dag) for at forandre i morgen. Derfor forbeholder vi os retten til at gå langsomt til værks for at holde os de langsigtede forandringsperspektiver og -formål for øje. Den samfundsansvarlige madsystemforandring er større end os alle og rækker længere end én generations levetid.