Læs med og bliv opdateret på madpolitisk nyt fra Madland og resten af madlandskabet

Klik ind, der hvor du lytter til podcast. Vi har netop åbnet sæsonen for madsystemforandring på lyd og udgivet hele 8 nye episoder af Madland Podcast. Denne gang i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. I de nye episoder kan du høre eller genhøre taler og samtaler fra Madland Festival 2025, der skete for første gang i Aarhus. Det handler selvfølgelig om lokale madsystemer, og nu kan du møde madsystembrydere, der i og rundt om Aarhus skaber forandring og desuden lytte til åbningstalen fra festivalen.
I den komplekse og uigennemsigtige virkelighed, madens verden er, er det vigtigt og nødvendigt at lære om de systemiske sammenhænge. Derfor stiftes Madland Madsystemskole nu i samarbejde med en lang række visionære organisationer, der spænder hen over landbrug, hav, trivsel, global retfærdighed og engagementskabelse. På Madland Madsystemskole kan du bl.a. lære om EUs mad- og landbrugspolitik, at definere madpolitik for eget virke og hvordan fællesskaber driver forandring.
Kunst, kornsamlinger, langbordsmiddage, brandtaler og økologisk madmekka. Nordeuropas største musik- og kulturfestival, Roskilde Festival, åbner med et topsmækkert program med mad på plakaten. Tag med Madland Guide til Roskilde Festival 2025 og få en forsmag på vandingshuller til omtanke og eftertanke.
Tag del! Over tre dage sætter Madland scenen til et ambitiøst, inkluderende og virkelystent program med 25 ultralokale, nationale og internationale talere. De er madsystembrydere, der til stor inspiration gentænker og forandrer madsystemerne samfundsansvarligt. Velkommen til Madland x Food Is Now, bliv klogere på global retfærdighed, lokale resiliente madsystemer og regenerativt hav 3.-5 juli på Roskilde Festival 2025.
Her er Madlands ultimative guide til lokale producenter og forhandlere over hele Danmark.Her er Madlands ultimative guide til lokale producenter og forhandlere over hele Danmark. Find jordbrugere, producenter, gårdbutikker, markeder, møllerier med mere. Endnu en gang har vi opdateret guiden, så du får et bedre overblik og mere delikat indhold end nogensinde.
En af årets varmeste madpolitiske kartofler er opdrætslaksen fra havbrug. En fisk, der på sin vej til disken trækker lange destruktive spor efter sig fra Vestafrikas kyst til Nordnorges havmiljø. Bliv klogere på opdræt, og hvordan du kan købe fisk mere ansvarligt, når Johan Flyvbjerg , stifter af interesseorganisationen Ingen burfisk i havet, giver svar på spørgsmål her i portrætserien Madland Madsystembryder.
Flere af samfundets vigtige institutioner er ikke gearet til at håndtere eller knække åbenlyse sammenhænge, og det er der nogle, der betaler prisen for, og andre, der nyder godt af. Så hvordan ruster vi os til at navigere i et landskab, hvor industriens nye visioner for fremtidens regenerative landbrug skaber nye udgifter til samfundskassen? Læs lederen bragt i Madland Nyhedbrev af Marie Sainabou Jeng, Madlands programdirektør og stifter.
Madland guider dig til en perlerække af delemåltider i drivhuse, på marker og midt i byen. Her handler det ikke kun om mad og fællesskab, men også om at skabe samtaler og forbindelser.
Du er inviteret! 18. juni kl. 15-18 fejrer vi vores færd i verden som samlingspunkt og fællesskab for lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed for og fra mikrolivet. Kig forbi i vores nye hjem Halmtorvet 27 i København.
Find vej til 80 aktører, der gør det muligt at spise og drikke sig til et mere samfundsansvarligt madsystem. Den første kortlægning af madsystembrydere i og omkring Aarhus er nu en realitet.
Er du aspirant, lærling, faglært og ufaglært kok eller tjener, der arbejder professionelt med mad på fx restauranter? Kitchen Collective og Madland inviterer til møde, hvor vi kan tale om udfordringer og muligheder for vores nuværende og fremtidige arbejdsliv i restaurant-erhvervet og madens verden. Fang gerne en ven med under armen.
For sjette gang samlede og fremviste Madland Festival madsystemets mikroliv og engagerede fællesskabet af madborgere og professionelle i fire dages madpolitisk program på tværs af landet og værdikæden. I København, Aarhus og på Stevns mødtes vi, der arbejder og spiser for gentænkning og forandring af et mere samfundsansvarligt madsystem. Læs her hvad der skete, og hvad vi lærte på festivalen.
Velkommen til Madland Festival 2025! Lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed for og fra mikrolivet. Mit navn er Marie Sainabou Jeng, og jeg har som Madlands stifter og programdirektør taget faklen og sætter ild under kogekarret for Madlands sjette festival. Jeg er helt utrolig glad for at se jer samlet her i NORDHUS i dag. I slutter jer til en helt særlig flok, en flok og et fællesskab, der bryder madsystemerne, som vi kender dem. I ved dem, som vi kalder madsystembrydere.
Her er en guide til dig, der har appetit på forandring og lyst til at spise og drikke dig gennem alle de knopskydende initiativer, der springer frem af den østjyske muld. Nogle har rodfæstet sig dybt, andre spirer stadig. Guiden tæller 80 aktører og giver dig handlemuligheder til at tage del i den samfundsansvarlige madsystemforandring.
Havbrug gik i starten af året viralt, da Clausens Fiskehandel meldte stop for salg, men hvad ligger bag industrien for lakseopdræt, og hvilke konsekvenser har det for miljø, dyr, biodiversitet og lokalsamfund i Nord og Syd?
Madland Festival, danmarks madpolitiske festival inviterer 2.-3. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, fællesspisning, fredagsbar og forårsmarked i og omkring Aarhus. Festivalen for og fra mikrolivet viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets ypperste frontløbere for lokale resiliente madsystemer: Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Æblefald, Høsteriet, Capo, Blød & Sprød, REKO Aarhus, The Garden Studio, Bondelauget, Kasa Kasa, Kulbroen, Mellemfolkeligt Samvirke m.fl.
Over 200 millioner mennesker er medlem af La Vía Campesina, der arbejder for social retfærdighed og omstilling af landbruget. Læs ph.d. Sophia Wathnes vigtige fortælling om bevægelsens historie her – og hør hende tale til åbningen af Madland Festival 2025.
Madland Festival – festival for madsystemisk gentænkning og forandring for og fra mikrolivet – inviterer 1.-4. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, filmvisninger, frokostpauser og fejringer i og omkring København, på Stevns og nu også i Aarhus. Festivalen viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets frontløbere for lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed.
Kalder byens børn, familier og andre borgere. Velkommen i Haver til Maver-huset midt på Frederiksberg. Nu åbner vi, og du er inviteret. Kom til åbent hus og indvi Frederiksbergs nye grønne centrum onsdag 26. marts kl. 16.30-19.00. Det smukke Økologiske Inspirationshus er genopbygget og lever videre som Haver til Mavers nye nationale hovedsæde lokalt på Frederiksberg lige ved Riises Landsted og et frøkast fra skolehaven i Frederiksberg Have.
Borgergrøntsager, hummus, moderne slaveri, madsystem og vårhunger. Hidtil har Madland Ordforklaring levet som en fast del af nyhedsbrevets oplysning til borgerne om samfundets madlandskaber. Nu udgiver vi samlingen af ord, der forklarer og redefinerer madsystemet og styrker vores madpolitiske samtaler. Find dem her på madland.dk.