Læs med og bliv opdateret på madpolitisk nyt fra Madland og resten af madlandskabet
Find vej til 80 aktører, der gør det muligt at spise og drikke sig til et mere samfundsansvarligt madsystem. Den første kortlægning af madsystembrydere i og omkring Aarhus er nu en realitet.
Er du aspirant, lærling, faglært og ufaglært kok eller tjener, der arbejder professionelt med mad på fx restauranter? Kitchen Collective og Madland inviterer til møde, hvor vi kan tale om udfordringer og muligheder for vores nuværende og fremtidige arbejdsliv i restaurant-erhvervet og madens verden. Fang gerne en ven med under armen.
For sjette gang samlede og fremviste Madland Festival madsystemets mikroliv og engagerede fællesskabet af madborgere og professionelle i fire dages madpolitisk program på tværs af landet og værdikæden. I København, Aarhus og på Stevns mødtes vi, der arbejder og spiser for gentænkning og forandring af et mere samfundsansvarligt madsystem. Læs her hvad der skete, og hvad vi lærte på festivalen.
Velkommen til Madland Festival 2025! Lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed for og fra mikrolivet. Mit navn er Marie Sainabou Jeng, og jeg har som Madlands stifter og programdirektør taget faklen og sætter ild under kogekarret for Madlands sjette festival. Jeg er helt utrolig glad for at se jer samlet her i NORDHUS i dag. I slutter jer til en helt særlig flok, en flok og et fællesskab, der bryder madsystemerne, som vi kender dem. I ved dem, som vi kalder madsystembrydere.
Category Madland Guide
Her er en guide til dig, der har appetit på forandring og lyst til at spise og drikke dig gennem alle de knopskydende initiativer, der springer frem af den østjyske muld. Nogle har rodfæstet sig dybt, andre spirer stadig. Guiden tæller 80 aktører og giver dig handlemuligheder til at tage del i den samfundsansvarlige madsystemforandring.
Havbrug gik i starten af året viralt, da Clausens Fiskehandel meldte stop for salg, men hvad ligger bag industrien for lakseopdræt, og hvilke konsekvenser har det for miljø, dyr, biodiversitet og lokalsamfund i Nord og Syd?
Madland Festival, danmarks madpolitiske festival inviterer 2.-3. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, fællesspisning, fredagsbar og forårsmarked i og omkring Aarhus. Festivalen for og fra mikrolivet viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets ypperste frontløbere for lokale resiliente madsystemer: Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Æblefald, Høsteriet, Capo, Blød & Sprød, REKO Aarhus, The Garden Studio, Bondelauget, Kasa Kasa, Kulbroen, Mellemfolkeligt Samvirke m.fl.
Over 200 millioner mennesker er medlem af La Vía Campesina, der arbejder for social retfærdighed og omstilling af landbruget. Læs ph.d. Sophia Wathnes vigtige fortælling om bevægelsens historie her – og hør hende tale til åbningen af Madland Festival 2025.
Madland Festival – festival for madsystemisk gentænkning og forandring for og fra mikrolivet – inviterer 1.-4. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, filmvisninger, frokostpauser og fejringer i og omkring København, på Stevns og nu også i Aarhus. Festivalen viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets frontløbere for lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed.
Category Nyheder
Kalder byens børn, familier og andre borgere. Velkommen i Haver til Maver-huset midt på Frederiksberg. Nu åbner vi, og du er inviteret. Kom til åbent hus og indvi Frederiksbergs nye grønne centrum onsdag 26. marts kl. 16.30-19.00. Det smukke Økologiske Inspirationshus er genopbygget og lever videre som Haver til Mavers nye nationale hovedsæde lokalt på Frederiksberg lige ved Riises Landsted og et frøkast fra skolehaven i Frederiksberg Have.
Category Nyheder
Borgergrøntsager, hummus, moderne slaveri, madsystem og vårhunger.
Hidtil har Madland Ordforklaring levet som en fast del af nyhedsbrevets oplysning til borgerne om samfundets madlandskaber. Nu udgiver vi samlingen af ord, der forklarer og redefinerer madsystemet og styrker vores madpolitiske samtaler. Find dem her på madland.dk.
Category Nyheder
Madskole og køkkenbutik Culina.H ved Marie Hertz fejrer kvindernes internationale kampdag 8. marts med en række oplæg fra kvinder, der med liv og virke er forbundet med jorden og spirende fællesskaber. Mød Camilla Plum, Trine Krebs, Sandra Villumsen, Signe Voltelen, Marie Hertz og Madlands Marie Sainabou Jeng.
Category Nyheder
Med en ambitiøs bæredygtighedsstrategi og et særligt fokus på havet og skånsomt fiskeri, har Patagonia valgt Madland til at sætte handling bag ordene og facilitere deres danske indsats på området i samarbejde med Ingen Burfisk i Havet. Med støtte fra Patagonia stifter Madland en koalition med et program, der vil forene de danske stemmer til forsvar for havet i et yderst nødvendigt stykke arbejde – at bringe livet tilbage i havet.
Tag del og vær med til at sætte dagsordenen og gør dit samfundsansvar gældende i fællesskab med andre madsystembrydere i Madland. Onsdag 5. marts kl. 14.00-17.00 inviteres du til Madland Programmøde i København. Sæt dit aftryk og bliv inkluderet i Madland Program for årets møder og medier og hør om, hvordan du bliver en del af Madland med vores nye medlemskaber for madborgere, madprofessionelle og organisationer, der spiser og arbejder for samfundsansvarlige madsystemer mod flere lokale resiliente madsystemer og større global retfærdighed.
Med knap 70 møder på tværs af madsystemet, mere end 150 madsystembrydere på scenen og 772 medieudgivelser i 2024 har Madland i det forgangne år forbundet og engageret flere i madpolitik og madsystemforandring end nogensinde før. I anledning af det nye år kigger Madland for en kort stund tilbage for at huske og glæde os over det år, der er gået, og alt det, vi fyldte det med. Her får du gennemgangen af 2024 i Madland.
Her er Madlands ultimative guide til lokale producenter og forhandlere over hele Danmark.
Category Madland Guide
Hvor står København som madby, og hvordan spiser og arbejder vi for et levende og samfundsansvarligt madsystem? Madland vejleder madborgere og professionelle madfolk til frontløbere på tværs af madsystemet fra jord til bord i og omkring København. Listen er forsynet med 150+ fremsynede mindre aktører, der arbejder for at styrke madforbindelsen mellem land og by og gentænke og forandre København som madby. Listen er den første kortlægning af sin art i København, udkom første gang i 2023 og er opdateret i 2024.
I samarbejde med lokale aktører og foreninger inviterer Sorø Kommune borgere til klimacafé fyldt med inspiration, dialog og workshops. Ambitionen er, at de gode samtaler skal munde ud i grønne fællesskaber og grønne løsninger. Næste gang er torsdag 5. december kl. 18.00-20.30 i bålhytten på Grønningen, hvor stifter af Madland, Marie Sainabou Jeng, er taler og moderator.
Hvordan skaber vi byudvikling med maden i centrum, og hvordan sikrer vi mere grøn, lokal og sæsonbetonet mad på københavnernes tallerken nu og i fremtiden? Maden sættes i centrum og kommunalpolitikerne sættes i stævne, når Madland samler samfundsansvarlige frontløbere på tværs af madsystemet og rundt om København jordbrugs- og madscene. Det sker til Madland Symposium 14. november i Ungdommens Demokratihus med viljen om at vise København som gentænkt madby med styrket madforbindelse mellem land og by.
0 Comments
Undrer du dig også over, hvad Grøn Trepart kommer til at betyde for klimaindsatsen og fremtidens landbrug? Så kom forbi når Andelsgaarde, Rødder og Madland inviterer til samtale og folkeoplysning om Grøn Trepart i Pladefabrikken, København NV, tirsdag 12. november kl. 16-17.30.