Bliv klogere på japansk madkultur til dette foredrag med Ole G. Mouritsen, der i mange år har fordybet sig i og formidlet om det japanske køkken.
Ole G. Mouritsen PhD DSc er fysiker og professor i gastrofysik og kulinarisk madinnovation ved Københavns Universitet. Han er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi og direktør for det danske nationale forsknings- og kommunikationscenter Taste for Life. I sin fritid laver han mad, samarbejder med kokke, deler sin viden om alle aspekter af mad og skriver artikler og bøger om mad og smagsvidenskab, herunder emner som sushi, tang, umami, mouthfeel, tsukemono, blæksprutter og grøntsager.
Arrangementet afholdes i kunstudstillingen, Brewing the Primordial Soup, om næring og evolution skabt af Georg Jagunov. Udstillingen finder sted mellem 15.08 -15.09 2020 på РИФ / Reef Art Space, et nyetableret udstillings- og eventrum. I forbindelse med udstillingen afholdes en række foredrag og workshops, med det formål at bringe natur, kunst og mad sammen. Vi opfordrer til at udforske og engagere os i vores omgivelser; i køkkenet, i kunstens rum eller i de naturlige omgivelser. Hvilken forbindelse har vi til de steder, vi får vores næring fra? Hvilke ritualer er del af den moderne madforbrugskultur? Hvordan påvirker dette vores fysiske og mentale helbred? Sankning, alternative måder at producere fødevare på, gastrofysik og evolution af madkultur – poetiske og praktiske visioner er sat i spil. Både udstillingen og events er stærkt inspireret af traditionel japansk kulturs syn på de essentielle aspekter af livet. Den iboende enkelhed, dybde og kontemplation er særlig værdifuld i disse genfødselstider. Lad os sammen reflektere over vores daglige evolution.
Foredraget foregår på engelsk.
Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig.