Kom til langbordsmiddag på Jernbjerggaard Økologiske Landbrugsskole, Slagelse. Her vil elever – sammen med madentreprenør og kokkeelev Emilie Qvist Kjærgaard byde på spise og drikke af Jernbjerggård og omegns afgrøder. Emilie er opvokset på Livø, hvor hendes familie driver øens økologiske landbrug. Hendes gastronomiske virke tager naturligt udgangspunkt i bæredygtighed og råvarekvalitet. Inspiration til retter og metoder har Emilie fra sin netop overståede læreplads på den verdensberømte selvforsynende restaurant Blue Hill at Stone Barns nord for New York City. Og fra hendes velbesøgte Livø-middage. Eleverne har – sammen med Emilie og undervisere udvalgt vilde og dyrkede råvarer fra den sjællandske muld. Retterne består derfor af Jernbjerggårds afgrøder og ukrudt - og så er der suppleret med drikke og special grønt fra nærliggende lokale producenter. Der serveres to retter med drikke.
Vi afholder arrangementet uanset vejr. Er vejret tørt og mildt sidder vi på gårdspladsen, er det vådt og råt sidder vi i vores store væksthus med kig til mark.