Foto: Kim Matthiesen
.
Det japanske køkken byder på meget andet end sushi. Lær at imponere dine middagsgæster med spændende og simple japanske retter på madlavningskursus med Saito CPH. Du lærer blandt andet, hvordan man tilbereder tang, en af fremtidens mest bæredygtige råvare, filetering af fisk og andre japanske tilberedningsmetoder og teknikker.
Vi skal lave:
- Dashi – grundfonden i det japanske køkken, her på shiitake-svampe og fingertang.
- Kobujime – præserveringsmetode hvor fisk lægges mellem stykker af tang for at give smag og fastgøre fiskens tekstur.
- Ochazuke – en form for rissuppe, hvor risen overhældes med fond, og toppes med frisk og let tilberedt tang og fisk.
- Kombu tsukudani – tang, der simres sammen med soya, sake og lidt sukker.
Som afslutning på aftenen, nyder vi den tilberedte mad og skåler i japansk sake og traditionel grøn te.
Du får opskrifterne med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken.
Varighed: 2,5 til 3 timer, inklusiv spisning
Pris per person: 550,-
Tid og dato: søndag 20. september kl. 13-16 og kl. 17-20
Hvorfor lave mad med tang?
I det japanske køkken er tang en almen råvare, og derfor en rig kilde af viden og inspiration til hvordan man kan bruge lokale arter. Tang høstes skånsomt, er hurtigt voksende og indeholder mellem 10 og 100 gange så mange vitaminer og mineraler som frugt og grønt. Og vigtigst af alt, så er tang med til at reducere mængden af CO2-indhold i atmosfæren. Havets grønt er altså en fantastisk råvare, der har sin plads i fremtidens køkken, og i dit køkken!