Foto: Molly Grønberg for Madland
Nu er det tid til endnu flere gårdbesøg, fællesspisninger, høstfester og grønne samtaler! Madland Festival 2022 sker 18. august til 9. oktober, hvor vi med et kurateret madpolitisk festivalprogram sætter scenen for forandringsvillige agenter i madlandskabet med nytænkende, undersøgende og inspirerende perspektiver på Madlands fire temaer: Retfærdig mad, Grøn mad, Madforbindelse mellem land og by og Cirkulær mad. Find meget mere info om kommende arrangementer i vores madkalender og læs det fulde program for Madland Festival 2022 herunder.
Åbning af Madland Festival på Street Food om Søerne
Foto: Liv Kastrup for Street Food om Søerne
Mød og lær fra frontløberne i den bæredygtige omstilling i det danske madlandskab. Madland Festival 2022 samler et kurateret saftigt og madpolitisk program fyldt med spændende initiativer til samtale, oplevelser og fælles måltider. Til åbningen kan du glæde dig til at få en forsmag på festivalprogrammet og opleve en række af de mest toneangivende og modige madiværksættere, der udfordrer madsystemet, som det er i dag.
Kom og mød Økoskabet og bliv klogere på, hvordan du kan købe økologiske madvarer fra lokale producenter og udvalgte madfolk fra resten af verden via deres skabe i de københavnske nabolag. Smag på læskende, fermenterede cocktails på dåse og mød iværksætterne fra Quench & Tickle, der vil demokratisere cocktailkulturen. Mød deltagere fra det tværeuropæiske forskningsprojekt, FoodSHIFT 2030, der arbejder for at ændre madsystemerne ved at sætte borgerne først. Mød også folkene bag den danske afdeling af Slow Food Denmark, der arbejder for at bevare lokale madtraditioner og genvække interessen for den mad, vi spiser. Oplev råvarer fra det økologiske jordbrug Seerupgaard i Dragør, når Rødder laver snacks med grønt og godt fra gården - og smag den cirkulære danske øl fra BRØL, som gerne fortæller, hvordan de arbejder med cirkulær produktion.
Street Food om Søerne sker 18. august - 21. august. Se boderne her. Madland Festival sker 18. august - 9. oktober.
Bag Street Food om Søerne står bl.a. Mia Maja Hansson, der er medlem af Madland Råd.
Tid: Torsdag 18. august kl. 15.00-18.00
Sted: Peblingesø ved hjørnet af Gyldenløvesgade og Nørre Søgade
Street Food om Søerne
Foto: Liv Kastrup for Street Food om Søerne
Københavns originale gademadsfestival Street Food om Søerne vender efter to års ufrivillig pause nu stærkt tilbage med et væld af madboder fra hele verden. Dyk ned i den store, mangfoldige verden inden for gademad, når Street Food om Søerne bliver serveret for dig torsdag til søndag i København.
Rundt om hele Peblinge Sø kan du gå på velsmagende eventyr i gadekøkkener helt fra Mexico og Latinamerika til Indien, Italien og selvfølgelig de nordiske lande. Som noget nyt lancerer festivalen et helt område, African Village, dedikeret til det afrikanske kontinent, hvor Street Food om Søerne har allieret sig med multi-iværksætter og kulturskaber Sara Kobli, der kuraterer et område med mad fra 10 forskellige afrikanske lande. Du kan fx komme på gastronomisk rejse til lande som Uganda, Elfenbenskysten og Eritrea.
Street Food om Søerne arbejder for at fremme en mangfoldig madscene ved at samle madiværksættere, mindre restauranter og større gastronomer. Derfor vil de i år også fokusere på at have mange forskellige drikkevarer: I stedet for blot én partner på ølsalget har de valgt at have en række spændende virksomheder med ombord, som People Like Us, Nørrebro Bryghus, BRØL og Mikkeller.
Er du mere til de ikke-alkoholiske drikkevarer kan du slå dig løs i blomstervin fra CPH Winery, den læskende drik Enjaii fra Vestafrika, ikkealkoholisk vin og fermenterede cocktails med eller uden alkohol fra Quench & Tickle.
Derudover kan du bl.a. møde Tempty Food, der laver plantebaseret mad ud af svampe som mycelium, smage på gentænkte pålægssalater hos RØRT og komme til prisuddeling af Årets Streetfood’er og Årets Særpris lørdag kl. 16, uddelt af en mangfoldig, madkyndig jury.
Læs mere og få overblik over de 60 stadeholdere her.
Det er gratis at gå på opdagelse i street food-universet rundt om søerne, men maden i de forskellige boder koster naturligvis det, der forlanges ved bestilling.
Bag Street Food om Søerne står bl.a. Mia Maja Hansson, der er medlem af Madland Råd.
Tid: Torsdag 18. august kl. 15.00 til søndag 21. august kl. 21.00 (baren længere åben)
Sted: Rundt om Peblinge Sø, København
Fix Food – Fix the Planet
Foto: Vild Hvede
Vær med når Foodprint Nordic og Simple Feast under dette års Copenhagen Cooking samler madborgere, jordbrugere, kunstnere og kokke til to pop-up middage, der fejrer de ypperste råvarer, som den danske muld – med hjælp fra dem med fingrene i den – kan fremtrylle.
Under de to middage hos Simple Feast, fejres årstidens råvarer fra mindre, regenerative jordbrug som Vild Hvede fra Fyn, Godis Grønt i Lejre samt Seerupgaard fra Amager. Selve middagen tilberedes af talentfulde kokke fra den danske madscene, blandt andre Frederico D’Andretta, Tom Siebeler, Laura Trilliot og Ingeborg Bloch Christensen. Kokkene vil kreere hver deres velsmagende og nytænkende plantemiddag i samspil med det jordbrug råvarerne kommer fra.
Kunstnerne Clarissa Connely og Mija Milovic, fra den eksperimenterende del af den københavnske musikscene, vil sørge for vidunderlige toner i øregangene, som de afholder intimkoncerter for gæsterne.
Se de to forskellige line-ups for middagene hvor kunstnere, kokke og jordbrug er forskellige for hver aften via linket her.
Arrangementet kræver tilmelding via linket ovenfor.
Billetpris er kr. 575,- ekskl. gebyr pr. kuvert for velkomstdrink, middag, tre glas vin/eller alkoholfri, intimkoncert og goodiebag.
Foodprint Nordic er en del af Madland Koalitioner.
Tid: Søndag 21. & mandag 22. august kl. 17.00-20.00
Sted: Simple Feast, Refshalevej 159A, 1442 København K
Grøn madfestival
Foto: Tobias Breinholt Skanning
I samarbejde med Valby Lokaludvalg og Københavns Fødevarefælleskab åbner Hotel- og Restaurantskolen dørene til et brag af en madfestival. Med fokus på klima og bæredygtighed i et madperspektiv har HRS taget hverdagsbrillerne på.
Der bliver masser af inspiration at hente fra workshops og talks, hvor spændende profiler fra madscenen dykker ned i hver deres emne. Gæster kan bl.a. opleve madsystembryder Emilie Qvist Kjærgaard, medejer af Restaurant Medvind i Hanstholm, Trine Hahnemann, kok og kogebogsforfatter, Sebastian Holberg, vinder af Bocuse d’or 2021, Katrine Klinken, indehaver af specialbutikken HONNING, og Martin Keller og Katrine Ejlerskov fra Dansk Vegetarisk Forening og mange flere.
Der bliver også rig mulighed for at smage og købe gode råvarer med hjem, når lokale madproducenter og avlere samles til et grønt madmarked.
Derefter kunne man jo godt gå hen og blive sulten – og det er der heldigvis taget højde for. HRS inviterer nemlig til langsbordsmiddag begge aftener, hvor elever og lærere i samarbejde med Neel Engholm, ejer af Plant Power Food på Nørrebro, serverer grønne retter under åben augusthimmel.
Festivalen er gratis og kræver ikke tilmelding, medmindre man ønsker at købe madbillet, der kan købes via linket her.
Grøn madfestival er en del af Copenhagen Cooking.
Tid: Tirsdag 23. & onsdag 24. august kl. 16.00-20.00
Sted: Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
BaneGaardens Store Krebsebanko
Foto: BaneGaarden
Kom og spil og spis og lær mere om naturskånsomt fiskeri torsdag 25. august kl 17.30, hvor BaneGaarden fylder hele den grønne oase med fest og farver og to af de events, de har haft allerstørst efterspørgsel på i juli måned: Banko og krebsegilde.
De to slås nu sammen til ét stort event, hvor vi skal have det sjovt og forhåbentligt se (næsten) kilometerlange borde fyldt med først bankoplader og efterfølgende krebsegilde og indslag om bæredygtig fangst v. Fiskerikajen.
Arrangementet kræver tilmelding via linket her.
Billetpris er kr. 395,- pr. kuvert for middag, krebsehat- og hagesmæk + bankoplade inkl. præmier. Drikkevarer tilkøbes.
Tid: Torsdag 25. august kl. 17.30
Sted: BaneGaarden, Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Waste not, want not
Foto: Agnes Saaby Thomsen
Kom til middag, hvor The Caribbean Housewife slår sig sammen med Tableau hos Kitchen Collective, for at tackle de væsentlige aspekter af madspild og bæredygtighed ved at bruge økologiske, sæsonbestemte og lokale landbrugsprodukter. Ved at bruge årstidens og lokale råvarer fuldt ud, sikrer vi at en cirkel er fuldendt, og der er intet madspild.
Tableau skaber en stedsspecifik kunstinstallation af sæsonbestemte, lokale frugt- og grøntplanter på forskellige vækststadier, leveret af Økoskabet og jordbruger Neel Seerup. De danske planter som tomat, agurk og courgette med levende grønne blade og smukke blomster bliver placeret i Kitchen Collective i Kødbyen.
Installationen danner et 'nature morte'-inspireret kunstværk, der rækker ud over ren indretning eller ornamentik. Det er fuldt funktionelt og bruges til vores næring. Det fungerer som en spontan improvisationsopgave for The Caribbean Housewife at lave en kreativ og dejlig plantebaseret middag. Det giver også gæsterne mulighed for at plukke de farverige frugter og grøntsager under middagsarrangementet.
Arrangementet kræver tilmelding via linket her.
Billetpris er kr. 425-700,- pr. kuvert for middag (eksl. eller inkl. vinmenu).
Waste not, want not er en del af Copenhagen Cooking. Kitchen Collective er en del af Madland Koalitioner.
Tid: Fredag 26. august kl. 18.00-22.00
Sted: Kitchen Collective, Slagtehusgade 11A, København V 1715
Markvandring på Lerbjerggård: Andelsbevægelse og regenerativt jordbrug
Foto: Andelsgaarde
Tag toget direkte til gårdporten, hvor Andelsgaarde og Madland inviterer til markvandring hos Nanna og Christopher på Lerbjerggård. De er pionerer inden for det regenerative landbrug, der producerer sundere råvarer og binder CO2, mens foreningen sikrer mere demokratiske ejerforhold over den danske landjord.
Omkring 0,6% af den danske befolkning ejer over 60% af hele Danmarks areal. Det er tilfældet, fordi danske landbrug er blevet færre og større. Læg dertil et gældsplaget landbrug og så har du opskriften på, at kæmpestore stykker dansk landjord – fra 2015 til 2018 et areal svarende til cirka en femtedel af Fyn – bliver solgt til udenlandske opkøbere eller kapitalfonde. Det tal kan meget vel være en betydelig del større i dag.
Hvor retfærdigt og demokratisk er det, at så få danskere og udenlandske kapitalfonde bestemmer over så stor en del af vores landjord? Og hvorfor skal der dyrkes foder til husdyr på cirka halvdelen af Danmarks samlede areal, når vi kunne dyrke rigelig mad til mennesker på et langt mindre område – og tilmed udlægge større arealer til natur?
Disse spørgsmål pressede sig på, da foreningen Andelsgaarde blev stiftet i 2018. Det gør de stadig, men de seneste fire år har foreningen arbejdet på at demokratisere ejerskabet over vores landjord, give unge jordbrugere mulighed for at få jord på hænderne og være med til at lægge (og udlægge) jord til dyrkningsmetoderne for fremtidens landbrug, samt naturpleje.
Tag med Andelsgaarde og Madland på studietur i marken og bliv klogere på retfærdig mad.
Efter markvandringen kan du slå dig ned ved opslåede borde i marken og købe grønt i boden til din medbragte frokost.
Arrangementet er gratis og kræver tilmelding via linket her.
Tid: Lørdag 27. august kl. 11.00-12.00
Sted: Lerbjerggård, Melbyvej 129, 3370 Melby
FRIspisning hos Nanna & Christopher
Foto: FRIspisning Halsnæs
Der dækkes op med langborde i marken, når der bydes velkommen til FRIspisning hos Nanna & Christopher på Lerbjerggård, Andelsgaarde lørdag 27. august 2022.
Kokken Peter West vil forberede flere anretninger lavet af de bedste, og sprødeste økologiske grøntsager fra Nanna og Christophers mark. Menuen sættes først helt fast på dagen, så du kan spise de grøntsager, der står allerbedst, når de høstes et par timer inden servering. Såfremt vejret tillader det spises der i marken, så bordet holdes så tæt på jorden som muligt.
Inden middagen vil der være rundvisning på gården, hvor du kan høre om, hvordan Nanna og Christopher dyrker jorden efter regenerative principper.
Frispisningen kræver tilmelding ved køb af billet til 375 kr. ex gebyr via linket her. Drikkevarer tilkøbes og du skal selv medbringe service.
Tid: Lørdag 27. august kl. 17.30
Sted: Lerbjerggård, Melbyvej 129, 3370 Melby
Sommermiddag på Seerupgaard
Foto: Farm Dinners by Paul Bak & Luke Cyriacks
Kom med til en sommeraften i hjertet af Amager på smukke Seerupgaard, hvor Farm Dinners by Paul Bak and Luke Cyriacks i samarbejde med Cornucopia serverer en syv retters middag tilberedt med friske råvarer fra haven. De ønsker at fremvise de produkter, Seerupggard producerer ved at tilberede dig en sæsonbestemt menu fyldt med smagseksplosioner, der repræsenterer denne frodige og mangfoldige tid på året.
Middagen kræver tilmelding ved køb af billet til 950 kr. via linket her. Billetprisen inkluderer en syv retters menu parret med en blanding af vine, urtejuice og kombucha.
Tid: Lørdag 27. august kl. 18.30
Sted: Seerupgaard, Fælledvej 120, 2790 Dragør
***ENGLISH BELOW***
Join in for a summer evening in the heart of Amager on the beautiful farm of Seerupgaard where Farm Dinners by Paul Bak and Luke Cyriacks in collaboration with Cornucopia will be serving you a seven course dinner cooked with fresh ingredients from the farm. They want to showcase the produce Seerupggard is producing by cooking you a seasonal menu filled with flavour explosions representing this lush and diverse time of year.
The Farm Dinner requires registration by purchasing ticket(s) at 950 kr. via the link here. The ticketprice includes a seven course menu paired with a mix pairing of wines, herbal juices and kombucha.
Time: Saturday 27th August at 18.30
Place: Seerupgaard, Fælledvej 120, 2790 Dragør
Tomat workshop og middag
Foto: Grønt Marked
Endelig er der tomatsæson i Danmark!
Lær hvordan du gemmer tomaterne til vinteren, tag nogle med hjem, mød producenten og spis lækker 'pasta al pomodoro'.
Grønt Marked afholder en workshop i samarbejde med Lille Bakery, hvor der skal laves konfiterede tomater med tomater fra Klippingegaard, Brinkholm og Søtoftes Jordbrug.
Det foregår fra kl. 17:00 på Lille efterfulgt af en dejlig middag med spaghetti, bruschetta og drinks.
Arrangementet foregår på engelsk og kræver tilmelding: Workshoppen er gratis, mens der er betaling for middagen til Lille Bakery – Tilmelding til begge dele sker per mail til hello@lillebakery.com
Tid: Søndag 28. august kl. 17.00
Sted: Lille Bakery, Refshalevej 213, 1432 København K
Havet & Havens Frugter
Foto: BaneGaarden
Ohøj og kom da med ombord, når Søren Ejlersen, Francis Cardenau og Karlos Ponte fylder den grønne oase BaneGaarden til uofficielt verdenmesterskab i langbordsmiddag!
De tre kyndige kokke har sat sig for at fylde bordene med et væld af retter under temaet Havet & Havens frugter, og selvom menuen først er kendt, når vi har fanget havdyrene samme morgen, tør vi godt love en fest for alle sanser. Der vil være trubadurorkester på scenen, iskolde drikkevarer til afhentning i baren og uundgåeligt et hav af god stemning langs (styr)bordene.
Arrangementet kræver tilmelding via linket her.
Billetpris er kr. 265,- pr. kuvert for menu. Drikkevarer tilkøbes.
Tid: Torsdag 1. september kl. 17.00
Sted: BaneGaarden, Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Mød en jordbrugs-iværksætter i Madland Podcast Live på Food Festival
Foto: Liv Kastrup for Madland
Er du evigt nysgerrig på madens forunderlige verden?
Kom med som publikum, når Madland gæster Food Festival i Aarhus i Spisestuen til en live optagelse af Madland Podcast – en madpolitisk podcast, hvor Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland og Koalition, bliver klogere på hvem, der driver den bæredygtige forandring af vores madsystemer, og undersøger idéer og visioner og møder mennesket bag. Mød madsystembryder og jordbrugs-iværksætter Tine Svensson fra Reballegaard.
Tine har overtaget slægtsgården i Søvind mellem Aarhus og Horsens, hvor hun og familien har sigte på at omdanne gården til et økologisk og regenerativt jordbrug, der skal fungere som formidlings- og læringsplatform samt danne ramme om sundhedsaktiviteter og madfællesskaber.
Tine skriver sig ind i bevægelsen af unge, der forener sig i det regenerative jordbrugsarbejde. Unge, der har virkelyst ikke bare til at dyrke jorden, men også til at sikre jordens sundhed og formidle og uddanne os spisende mennesker i en tættere kontakt til jorden og til landet.
Samtalen udkommer senere på året som en episode i Madland Podcast. Lyt til tidligere episoder her https://madland.dk/podcast/.
Tid: Fredag 2. september kl. 14.30-15.30
Sted: Spisestuen på FOOD Festival, Tangkrogen, Marselisborg Havnevej 1, 8000 Aarhus
Økologisk Høstfestival på Grantoftegaard
Foto: Zinna Brigh Mac-Eochaidh
På årets høstfestival har Grantoftegaard en ambition om at stille skarpt på vores fælles spisekammer og fremtidens bæredygtige landbrug. Det gør de ved at sammensætte en talk-scene og et workshop-program, som har et kritisk og ungt indspark.
Fremtidens bæredygtige landbrug vil blive båret af nye generationer, og derfor er det vigtigt at inkludere de unge i samtalen om, hvordan vi kan omlægge og dyrke vores marker for at beskytte mennesker, andre dyr og natur og aktivere til en kollektiv revolution af vores fælles landbrug.
Grantoftegaard er en registreret socialøkonomisk virksomhed, der årligt holder høstfestival. Grantoftegaard arbejder dagligt med 40-60 sårbare unge, som er i forløb i vores klimavenlige landbrug. Høst festivalen er drevet af Grantoftegaards unge deltagere på gården og 50 eksterne unge frivillige, som hjælper i madboderne, hestevognen, med ponyridningen, lege som i gamle dage, markvandringer og ved de mange andre aktiviteter.
Læs mere her.
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.
Tid: Lørdag 3. september kl. 10.00-17.00
Sted: Grantoftegaard, Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup
Talk med Andelsgaarde
Foto: Andelsgaarde
Kom til samtale med Andelsgaarde ved Suhrs Højskole i indre København og hør hvordan foreningen køber gårde op i hele landet med ambitionen om at omlægge dem til bæredygtige landbrug tilsat ansvarlig naturforvaltning.
Foreningen renoverer gårdene, omlægger jorden og stiller den til rådighed for unge økologiske jordbrugere, som vil være en del af den grønne omstilling. Medlemmerne bliver medejere af gårdene.
Til samtalen vil foreningsdirektør Jacob Westergaard Madsen sammen med én af forvalterne fortælle om foreningen, hvorfor den er sat i verden og hvordan den fungerer.
Arrangementet kræver tilmelding ved køb af billet til 60 kr. via linket her.
Tid: Onsdag 7. september kl. 19.00
Sted: Suhrs Højskole, Pustervig 8, 1126 København K
Åben skolehavelåge hos Haver til Maver
Foto: Haver til Maver
Jord til bord midt i storbyen!
Velkommen børn, teenagere, unge voksne, forældre, bedsteforældre og dem, der har endnu mere livserfaring, i Frederiksberg Have, hvor Haver til Maver åbner (skole)havelågen fra kl. 15 til 17 for at vise Frederiksbergs elevers skolehaver frem og fortælle om Haver til Mavers arbejde rundt omkring i Danmark. Der vil være smagsprøver fra havens mange forskellige afgrøder og fra kl. 16.30 kan du blive klogere på, hvordan Haver til Maver arbejder for at ændre madsystemet ved at undervise i jord-til-bord og klima i børnehøjde.
Tag dit barn med, hiv din far i ærmet eller sig til bedstemor I skal på udflugt og genoprette madforbindelsen til jorden inde i Frederiksberg (skole)Have!
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.
Tid: Torsdag 8. september kl. 15.00-17.00
Sted: Frederiksberg (skole)Have, Frederiksberg Runddel 3E, 2000 Frederiksberg
Dagstur til Brinkholm: Grøntsagshøst og frokost
Foto: Edith Welker
Grønt Marked inviterer med på en dagstur til Brinkholm, Andelsgaarde, hvor du kan komme med en tur rundt på gården og lære om, hvordan de dyrker grøntsager efter regenerative principper til salg på Grønt Marked i København.
Som en del af turen vil du få fingrene i jorden ved høst af grøntsager til den følgende dags Grønt Marked på Litauens Plads, Vesterbro. Der vil være frokost kokkereret på stedet og læskende forfriskninger, når høsten er i hus. Frokosten er vegetarisk med veganske muligheder. Grønt Marked sørger for transport til og fra København.
Foreløbigt program
09.30: Mødetid på Enghave Plads – kom ikke for sent!
17.30: Afgang fra Brinkholm
18.30: Tilbage i København
Fuldt program vil blive sendt til deltagerne efter tilmeldingen er gennemført.
Da deltagelse i høsten er en del af denne tur, opfordres der ikke til tilmelding af børn under 14 år.
Dagsturen er gratis og kræver tilmelding via linket her. Der er et meget begrænset antal pladser til dette arrangement, hvorfor det ville være ærgerligt med annulleringer, da pladsen i så fald kunne være blevet fyldt ud af en anden – derfor tilskynder vi til, at man kun tilmelder sig dagsturen, hvis man er klar til at forpligte sig til det.
Arrangementet er støttet af Københavns Kommune
Tid: Lørdag 10. september kl. 9.30-18.30
Sted: Enghave Plads, 1670 København V (Afgang/Hjemkomst); Brinkholm, Kulagervej 23, 4653 Karise (Gårdbesøg)
***ENGLISH BELOW***
Grønt Marked is very happy to invite you on a day-trip to Brinkholm farm, which will involve a tour where you can learn about how they work with regenerative practices to grow the vegetables they sell at Grønt Marked in Copenhagen.
As part of the tour, the participants will take part in harvesting for the following day's Grønt Marked at Litauens Plads in Vesterbro. There will be a farm-cooked lunch, as well as refreshments once the harvest is completed. The lunch at the farm will be vegetarian with vegan options.
Tentative programme
09.30 is the meeting time at Enghave Plads - don't be late!
17.30 is the approximate departure from Brinkholm
18.30 the group will be back in Copenhagen
Full program to be sent out to participants after sign-up is confirmed.
Participating in the harvest is part of this trip, and therefore we encourage not sign up or bring children below the age of 14.
The event is free of charge and requires registration via the link here. As there is a fairly limited number of spots available for this event, it would be sad if you sign up and have to cancel, which is why we ask you to sign up only if you are absolutely committed to the trip.
The event is financially supported by the City of Copenhagen.
Time: Saturday 10th September at 9.30-18.30
Place: Enghave Plads, 1670 København V (Departure/Arrival); Brinkholm, Kulagervej 23, 4653 Karise (Farm visit)
Indvielse og åbent hus på Øm Klostergaard
Foto: Øm Klostergaard
I begyndelsen af september overtages Øm Klostergaard, jorden og landskabet med visionen om at skabe et regenerativt landbrug.
Alle er velkomne, så tag familie, børn og venner med. Kom, gå en tur, nyd et godt glas vin og den uformelle stemning. Der er et spændende program, men man er også velkommen til bare at stikke hovedet forbi eller bruge anledningen til et glas vin i det grønne.
Dagen vil byde på markvandring, biodiversitetstur, sanketur, skov-meditation og snigpremiere i forbindelse med Lejre Klimauge på Phie Ambos nye film 'Organiseret vildskab' i laden, når mørket falder på.
Der vil være snobrødsbagning over bålet og andre hyggelige aktiviteter med børnene.
Der bydes på forfriskninger og snacks i løbet af dagen, og om aftenen serveres vin, lækre salater og frisklavede pizzaer fra Godis Grønt.
Deltagelse, mad og drikkelse er gratis. Men hvis I spiser med, så husk at tilmelde jer her: Tilmeld jer aftensmaden her senest d. 7. september, så kokken ved besked om antal. Tilmeld jer også til filmvisning på hjemmesiden her.
PROGRAM:
Kl. 14:00 Gård- og marktur ved Anders
Kl. 15:00 Vælg mellem sanketur ved Vega eller skovmeditation ved Tina
Kl. 16:00 Biodiversitetstur ved biologerne Anne og Heidi
Kl. 17:00 Vælg mellem sanketur ved Vega eller skovmeditation ved Tina
Kl. 18:00 Pizza og salat ved Godis Grønt
Kl. 19:30 Gård- og marktur ved Anders
Kl. 20.30 Snigpremiere i forbindelse med Lejre Klimauge på 'Organiseret vildskab' ved Phie
Kl. 22.00 Tak for i dag
Tid: Lørdag 10. september kl. 14.00-22.00
Sted: Øm Klostergaard, Klostergårdsvej 29, 4000 Roskilde
Odsherred Inspirationsmarked
Foto: Slow Food Danmark
Tag med til Odsherred Inspirationsmarked og få pustet liv i madglæden!
Inspirationsmarkedet er et årligt tilbagevendende høstmarked, der i mere end 11 år har sat scene til, at mikroproducenter og madhåndværkere fra omegnen kan komme og vise deres smagfulde produkter frem, som de kan sælge, bytte eller forære væk.
Arrangementet er en del af den internationale græsrodsbevægelse Slow Foods Communities, der arbejder for at sikre, at alle kender og værdsætter gode madvarer. Det vil sige gode for dem, der spiser dem, for dem, der dyrker dem og for miljøet omkring dem. Der sættes krav til at madhåndværkerne overholder Slow Foods etiske kodeks: “Good, fair and clean”, der relaterer sig til bevægelsens standarder for hhv. smag, pris og kvalitet samt miljøskånsomhed. Derudover forventes det, at de tager ansvar i forhold til vores fælles fødevaresikkerhed. Læs mere om Slow Food-bevægelsens filosofi her.
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.
Slow Food Danmark er en del af Madland Koalitioner.
Tid: Søndag 11. september kl. 11.00-15.00
Sted: Toftegården, Egebjergvej 257, 4500 Nykøbing Sjælland
Sanketure for madprofessionelle
Foto: Hans-Henrik Høeg
VILD MAD arrangerer en række sanketure for at opbygge fællesskaber, inspirere hinanden og introducere dig til VILD MAD og deres sanke-app.
Turene ledes af programdirektør Mikkel-Lau Mikkelsen, der vil vejlede gruppen gennem forskellige landskabstyper og fortælle om de vilde ingredienser, der kan findes derude lige nu. Så tag kondibøtterne med ud madlandskabet og spender en dag med VILD MAD!
Alle madprofessionelle er velkomne – kokke, tjenere, leder osv.
Turene er gratis, foregår på engelsk og kræver tilmelding ved at skrive til projektkoordinator Laura Hagel på lh@madfeed.co
Tid: Mandage 12. september & 3. oktober kl. 13.00-16.00
Sted: P-pladsen Skovvej/Collins Allé ved Kongelundsskoven, Skovvej, 2791 Dragør
***ENGLISH BELOW***
VILD MAD is doing a series of foraging trips as a way of building community, inspire each other and introduce you to VILD MAD and their foraging app.
The tours will be led by VILD MAD Director Mikkel-Lau Mikkelsen. Mikkel-Lau will guide you through different foraging landscapes and talk about the wild ingredients that can be found out there right now, so bring out your condis and spend a day with VILD MAD!
Anyone from your staff is welcome—including kitchen and service staff, managers etc.
The trips are free, conducted in English and requires registration by sending an email to Project Coordinator Laura Hagel at lh@madfeed.co
Time: Mondays 12th September & 3rd October at 13.00-16.00
Sted: The parking place Skovvej/Collins Allé by Kongelundsskoven, Skovvej, 2791 Dragør
Stævnemøde med dine sanser – En spektakulær oplevelsesmiddag i marken
Foto: Louise Pape Thomsen
Marken bugner af grønt. Dine fødder er plantet i mulden. Du indånder sensommeraftenen og åbner for høstens sanseaftryk.
Kom med til en smagfuld spektakulær gastronomisk oplevelsesmiddag, når madkunstner og kok, Tine Galatius, Destination Fjordlandet og det visionære gartneri Godis Grønt, inviterer til madperformance og høstmiddag med fem spiselige oplevelser.
Du er landet på en mark i Lejre, i et kæmpe drivhus ved siden af de sødeste tomater – klar til en aften du sent vil glemme. Du vil få revitaliseret dine sanser og indåndet økologiske grøntsager direkte fra jorden.
Aftenens sansemenu:
Mød din smag – en sanselig landing i Fjordlandet
Ny røg og frisk duftende grønt direkte fra Lejres muld – en rygende selvgjort lækkerbisken i marken
Alt kredser om en gulerod – smag svøbt i smag svøbt i smag
Grillet kærlighed til alt det grønne – kinddans med sensommerens grønt
Det bitre og det søde – en smagfuld afrunding på dit stævnemøde
Alt grønt er økologisk og høstet på gården. Alt andet er hentet så lokalt som muligt – det meste direkte fra Fjordlandet. Menuen er mættende og vegetarisk.
Høstmiddagen kræver tilmelding ved køb af billet via linket her. Høstmiddag med fem kulinariske mættende oplevelser inkl. en velkomstdrik, kaffe og dessert - 495 kr. pr. kuvert + gebyr (Lokal cider & Herslev øl kan tilkøbes). Børn under 12 år 250 kr. pr. kuvert + gebyr. Børn under 3 år gratis.
Eventet er en del af projektet Danske Maddestinationer støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Tine Galatius er kok og madkunstner, der med sanserne og de gode råvarer i fokus, kombinerer mad og performance.
Godis Grønt er et lille økologisk gartneri i Lejre med smagfulde grøntsager, omsorg for jorden, og et drivhus fyldt med events og madmøder.
Destination Fjordlandet skaber udvikling for turisme og madkultur i de naturskønne områder omkring Roskilde Fjord og Isefjord.
Tid: Lørdag 17. september kl. 17.00-21.00
Sted: Godis Grønt, det store drivhus på Blæsenborgvej 9, 4320 Lejre
Sydhavsøernes Frugtfestival
Foto: Sydhavsøernes Frugtfestival
Tag til Sydhavsøernes Frugtfestival: Danmarks største frugtfestival, hvor det sprudler og summer af friske og sprøde råvarer, ambitiøse avlere og dygtige producenter. De står sammen i et fællesskab, der dyrker klimavenlige og kvalitetsfulde madvarer til gavn og glæde for alle madborgere!
For mange er Sydhavsøernes Frugtfestival en tradition, hvor man dyrker fællesskabet og passionen om den friske frugt i de ca. 60 stande, der er åbne for besøg. Derudover kan du få ny viden og inspiration gennem workshops, ligesom der vil være talrige konkurrencer. Der er oplevelser for hele familien, uanset om frugten skal plukkes i børne- eller voksenhøjde.
Det er gratis at komme til frugtfestivalen og kræver ikke tilmelding.
Tid: Lørdag 17. & søndag 18. september kl. 10.00-17.00
Sted: Sakskøbing Torv, 4990 Sakskøbing
Den Grønne Rygrad Inspirationsmøde 2022
Foto: Kasper Leegaard
Den Grønne Rygrad og Haver til Maver inviterer skolechefer, lærere, kommunale konsulenter, naturfagskoordinatorer og Åben skole-aktører til inspirationsmøde i Haveselskabets Brøndsalen på Frederiksberg.
Tilmeldinger fra alle målgrupper og hele Danmark er allerede begyndt at komme, og vi mærker generelt interesse for dagen. Her kan I finde et detaljeret program for dagen og den formelle tilmeldingsprocedure.
Dagen er for dig, der ønsker inspiration og gerne vil bidrage med din viden og erfaringer om, hvordan den naturfaglige klima- og bæredygtighedsundervisning kan blive praksisnær, motiverende og handlingsorienteret bl.a. ved at styrke det kommunale fokus på Åben skole-indsatsen. Udover workshops, oplæg og vidensdeling mellem deltagerne som udbytte, så vil alle få mulighed for at få udgivelsen “Den Grønne Rygrad – en metodeguide til at styrke praksisnær grøn dannelse i grundskolen” og Den Grønne Rygrads didaktiske grundlag med hjem.
Program
9.30-10.00: Check-in og kaffe og te
10-10.15: Christian Ibsen, direktør i CONCITO og Daniel Hervik, direktør i Haver til Maver byder velkommen
10.15-11.00: Repræsentanter fra folkeskolens mange aktører, fødevareminister Rasmus Prehn og programchef for CONCITOs Klimaambassaden og Den Grønne Rygrad Synnøve Kjærland byder ind med deres vinkel på, hvordan skolen kan være én af drivkræfterne bag samfundets grønne omstilling og bl.a. fødevarer og maddannelses rolle i denne proces. Moderator Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken
11.15-12.30: To handlingsspor bygget op om workshops, som veksler mellem oplæg, praktiske aktiviteter, vidensdeling og tid til at arbejde med egne lokale indsatser. Faciliteres af medarbejdere fra Den Grønne Rygrad og Haver til Maver og med inspirerende bidrag fra lærere, elever og kommunale konsulenter fra forskellige kommuner.
Den Grønne Rygrad fra kommunale strategier til praksisnær læring – tre workshops á 30 min.
1) Samarbejder på tværs af skole- og andre forvaltninger i kommunen.
2) Samarbejdet mellem lærer og Åben skole-aktører.
3) Elevinddragelse i læring om klima og bæredygtighed.
Skolehaven, et jordnært, bæredygtigt og sanseligt læringsrum – tre workshops á 30 min.
1) Kredsløb og økologi i skolehaven.
2) Grøntsagsdyrkning og grøntsagsmadglæde.
3) Skolehaven som en del af elevernes varierede skoledag.
I tilmeldingsformularen markeres hvilket spor du ønsker at deltage i.
12.45-13.30: Fælles frokost
13.30-14.15: Workshops i de to handlingsspor fortsætter
14.25-14.50: Fælles afslutning med et inspirerende og tankevækkende oplæg fra Astrid Sinnes, forsker og professor ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) og forfatter til bogen “Action, takk! : Hva kan skolen lære av unge menneskers handlinger for bærekraftig utvikling”.
14.50-15.00: Den Grønne Rygrad og Haver til Maver samler op på dagen og runder det formelle program af.
15.00-16.00: Alle deltagere inviteres til uformel netværkeri, hvor der vil blive serveret forfriskninger med og uden alkohol.
Inspirationsmødet starter og afsluttes fælles i Brøndsalen i Haveselskabets Have på Frederiksberg Allé 1, 1820 Frederiksberg C. Deltagelse er gratis, og der er naturligvis fuld, vegetarisk forplejning hele dagen.
Spørgsmål og andre henvendelser angående dagen kan sendes til:
Synnøve Kjærland, programchef, Klimaaambassaden og Den Grønne Rygrad: sek@concito.dk
eller
Amalie Dynnes Ørsted, projektleder for Haver til Maver i Den Grønne Rygrad: amd@havertilmaver.dk
Den Grønne Rygrad er et projektsamarbejde mellem den grønne tænketank CONCITOs Klimaambassaden og skolehaveforeningen Haver til Maver. Projektet er støttet i perioden 2019-2023 af Novo Nordisk Fonden.
Arrangementet er gratis og kræver tilmelding via linket her.
Haver til Maver er en del af Madland Koalitioner.
Tid: Torsdag 22. september kl. 9.30-16.00
Sted: Brøndsalen i Haveselskabets Have, Frederiksberg Allé 1, 1820 Frederiksberg C
Regenerativ Farm Crawl
Foto: Molly Grønberg for Madland
Hvad er regenerativt jordbrug?
Hvilke fordele er der ved det for jorden, maden og klimaet?
Hvordan kan du støtte den regenerative bevægelse lokalt?
På denne heldags Farm Crawl vil du møde fire småskala producenter, vandre i deres marker, smage på frugten (grøntsagerne, kornet, osten og cideren) af deres arbejde og tage derfra med en dybere forståelse for – og viden om – regenerativt jordbrug.
Hop på bussen ved Basal – Byens Landhandel og tag med på tur, hvor der drikkes, spises og bygges fællesskab op omkring regenerativ mad og jordbrug.
Turen foregår på engelsk og kræver tilmelding ved køb af billet til 950 kr. via linket her.
Tid: Søndag 25. september kl. 10.00-22.30
Sted: Basal – Byens Landhandel, Ægirsgade 19, 2200 København N (og fire jordbrug i Ringsted-området)
***ENGLISH BELOW***
What is regenerative farming?
What are its benefits for soil, food, and climate?
How can you support the regenerative movement locally?
On this day-long Farm Crawl, you'll meet 4 small-scale farmers, tour their fields, taste the fruits (veggies, grains, cheese, and cider) of their labor, and come away with a deeper knowledge of regenerative agriculture.
Hop on the bus at Basal - Byens Landhandel, and from there we’ll tour, eat, drink, and merrily build community around regenerative food and farming.
The Farm Crawl is conducted in English and requires registration by purchasing ticket(s) via the link here.
Time: Sunday 25th September at 10.00-22.30
Place: Basal – Byens Landhandel, Ægirsgade 19, 2200 København N (As well as 4 farms in the Ringsted area)
Grønt Markeds Høstfest
Foto: Maya Noue
Grønt Marked afholder høstfest på Refshaleøen, samme dag som deres oktober marked.
Vi vil fejre de små lokale producenter og bønder og inspirere de besøgende til at tage del i bevægelsen for et bedre madsystem! Der vil være en række spændende workshops, taler og debatter, musik, madboder og meget mere. På markedet vil man som altid kunne købe årstidens grøntsager, kød, ost, cider, og meget mere.
Programmet bliver opdateret løbende, men skriv allerede nu datoen i kalenderen! Følg med her!
Arrangementet er støttet af Københavns Kommune, er gratis og kræver ikke tilmelding.
Tid: Søndag 2. oktober kl. 10.00-19.00
Sted: Refshalevej 148, 1432 København K
Talk med Lærke Kløvedal
Foto: Sarah Buthmann
Denne aften kan du komme til samtale med Lærke Kløvedal på Suhrs Højskole, hvor hun vil blive interviewet om sit arbejde som madanmelder og radiovært og sin store kærlighed til maden. Lærke Kløvedal er desuden en af de eneste kvindelige madanmeldere på de landsdækkende danske dagblade og kvinden bag Danmarks mest downloadede portrætprogram, Det Sidste Måltid på Radio 4.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål fra salen.
Arrangementet kræver tilmelding ved køb af billet til 60 kr. via linket her.
Tid: Onsdag 5. oktober kl. 19.00
Sted: Suhrs Højskole, Pustervig 8, 1126 København K
Madland Efterfest hos Rødder på Pladefabrikken – Aflyst
Foto: Rødder
Arrangementet er aflyst grundet for få solgte billetter. Billetkøbere bliver kontaktet direkte ang. refundering.
Følg med på Madlands kanaler, hvor vi løbende laver nye spændende arrangementer.
Kom med til samtale, fællesmiddag og fest, og vær med til at sætte et lækkert punktum på en fantastisk madfestivalsæson. Over mange måneder har jordbrugere, landmænd, iværksættere, kokke, købmænd, producenter, NGO’er, forskere, medie- og madfolk og madborgere på tværs af landet mødtes, skabt nye samarbejder og værdifællesskaber, og er ikke mindst blevet klogere på hinanden og madens vidunderlige verden. Det fejrer vi med en velfortjent efterfest.
Tag del i:
Madland Samtale: Mad gentænkt cirkulært
Hvordan opnår vi større cirkularitet i vores madsystemer og holder stramt hus med vores ressourcer? Madland inviterer til samtale. Mød fire madsystembrydere fra Madland Koalitioner, og lær om, hvordan kokken Esben Grundtvig fra Rødder, ølbryggeren Saimon Skurichin fra BRØL og jordbrugeren Teresa Andersen gentænker og arbejder aktivt med (gen)anvendelse af vores ressourcer i deres respektive virker. Samtalen modereres af Johanne Birn, der rådgiver virksomheder i grøn omstilling og bæredygtighed med særlig fokus det cirkulære omkring madspild og anvendelse af overskudsmad.
Fællesmiddag med Rødder. Rødder arbejder hver dag benhårdt på at skabe hyggelige spiseoplevelser med masser af smag på lokale, økologiske råvarer i sæson. De bestræber sig på at arbejde og skabe forretning så bæredygtigt som muligt. Det har de gjort de sidste tolv år, siden Rødder startede som et pop up-fænomen i 2010, og nu som leverandører til enhver lejlighed lige fra frokostordning til bryllupsfesten. Rødder er medlem af Madland Koalitioner.
Dansefest med DJ G.HO. Dans til Gwen Ho, den singaporeanske-færøske DJ, der går under navnet G.HO. Hun har været en del af DJ-akademiet Future Female Sounds – Den københavnbaserede DJ er et barn af solskin, strande og varme krydderier, som vender plader med en ambition om at repræsentere østasiatiske kvindelige DJ gennem events og festivitas verden over.
Program og menu
16.00-16.30: Apéro – køb læskende drikke m/u procenter i baren
16.30-17.30: Velkomst og samtale om cirkulær mad
17.30-18.00: Uformel mingling
18.00-21.00: Rødder serverer snacks og en menu af sæsonens lokale økogrønt ved langbordene. Køb naturlige vine, drinks, øl og nonalkoholiske drikke i baren
Menu med forbehold for ændringer:
2 forskellige snacks fra køkkenet
Surdejsbrød og pisket smør
Tomater fra Lolland, selleri, gedeost og chili
Tatar af langtidsstegte beder, crudité af beder, fermenterede svampe fra Bygaard og rapsolie fra Svanholm
Græskar fra Brinkholm med Hungarian hotwing tabasco, efterårsgrønt og tang
Majsbouillon med stegte svampe fra Bygaard, Belugalinser og urter
Tærte med kvæde, æble og miso karamel
21.00-02.00: DJ G.HO sørger for smittende og energiske toner til dansegulvet – vær klar på at blive draget ind i en aften fuld af Funk, Soul, Afrobeat, Hip Hop og House
Vi siger tak for i aften kl. 02.00.
Efterfesten kræver tilmelding ved køb af billet via linket her. Billetprisen på 500 kr. pr. kuvert inkluderer samtale, fællesmiddag og fest. Drikkevarer tilkøbes.
[…] hele programmet for Madland Festival 2022 lige her. Følg også Madland på Facebook og Instagram […]
[…] bevægelse, med det vi har udgivet siden Madlands begyndelse i 2020. Derudover har vi aktuelt vores Madland Festival 2022, hvor op til flere events handler om regenerativt jordbrug. Vi anbefaler dig desuden at følge […]
[…] Festivalen åbnede allerede den 18. august, men løber med et oplevelsesspækket program helt indtil 9. oktober. Læs mere om Madland her. […]
Comments are closed.