fbpx
Category Artikler, Nyheder
Foto: Cécile Desaint for Madland

 

For tredje år i træk åbner Madland Festival med en madpolitisk dagsorden, der skal gentænke, undersøge og fremvise nye løsninger mod et mere bæredygtigt madsystem. Madland Festival 2022 åbnede i går og løber fra 18. august til 9. oktober med et kurateret saftigt og madpolitisk program, der for første gang er iværksat i fællesskab med de 23 medlemmer i Madland Koalitioner. Festivalprogrammet byder på markvandringer, åben skolehavelåge, regenerativ jordbrugsmiddage, cirkulære samtaler, sanketure og høstfester. 

 

Torsdag 18. august kl. 15 åbnede Madland Festival 2022 med et brag og i fællesskab med Street Food om Søerne. Temaet er gentænk, og festivalen vil give gæsterne inspirerende perspektiver på de madpolitiske agendaer retfærdig mad, grøn mad, madforbindelse mellem by og land og cirkulær mad. I juni blev Madland Koalitioner stiftet, hvor 23 jordbrugere, landmænd, iværksættere, kokke, købmænd, producenter, NGO’er og forskere går sammen bl.a. om Madland Festival. 

‘Vi arbejder for at samle folk på tværs af madsystemet og sætte scene til dem, der gentænker. Madland Festival er en oplagt mulighed for at opleve, lære og komme helt tæt på nogle af frontløberne i den bæredygtige omstilling. Vi velkommer alle og inviterer til, at man tager sin nysgerrighed, spørgelyst og begejstring med,’ siger Marie Sainabou Jeng, stifter af Madland og Koalition. 

 

African Village, vilde sanketure og markmiddage

Frem til 9. oktober har gæsterne mulighed for at komme vidt omkring for at forstå madsystemer og madkulturer bedre. Allerede nu på Street Food Food om Søerne kan man udforske mad fra hele verden, bl.a. i området African Village med mad fra 10 afrikanske lande. De kan blive klogere på regenerativt jordbrug med Foodprint Nordics Fix Food, Fix the Planet, Madland Podcast Live på Food Festival med jordbrugsiværksætteren Tine Svensson, markvandring og frispisning hos Lerbjerggård eller sommermiddag på Seerupgaard. 

Omstilling i børnehøjde er Haver til Maver garant for, og de inviterer både til åben skolehavelåge og sammen med CONCITO og Den Grønne Rygrad inviteres skoleverden og vores madminister til faglig inspirationsdag om mad- og klimadannelse. Grønt Marked holder deres allerførste høstfest, og helt vildt bliver det med sanketure med VILD MAD, Havets & Havens frugter på BaneGaarden med Pontus, Ejlersen og Cardenau, og ikke mindst til Madland Efterfest hos Rødder på Pladefabrikken med samtale om cirkulær mad, fællesmiddag og dansefest.

Find hele programmet for Madland Festival 2022 lige her. Følg også Madland på Facebook og Instagram @madlanddk.