fbpx
Category Artikler, Nyheder

Sensommeren plejer at være lig med masser af spændende madoplevelser i hovedstaden, og efter et års corona-fravær er madfestivalen Copenhagen Cooking tilbage i sædvanlig veloplagt stil. Over de kommende 10-dages program kan madglade og kulinarisk nysgerrige gæster vælge fra en velspækket madkasse med mere end 100 events fra 20. - 29. august. Vi guider her til et udvalg af dem, hvor du foruden den gode smag også kan finde inspiration og nye perspektiver på vores madsystem.

Siden 2004 har Copenhagen Cooking fejret den københavnske madscene. Sidste år var en undtagelse, og vi ved alle hvorfor. I år er INGEN undtagelse, og hurra for det; Cooking er tilbage fra corona-hi, og vi, der ikke kan få nok af hverken smagsoplevelser eller debatter om dagens og morgendagens madscene, kan ikke få armene ned.

Festivalens rammer er tosporede med den nu velkendte base på Festivalpladsen på Israels Plads, hvor der hver dag er både faste og skiftende oplevelser, kombineret med events spredt ud over resten af byen.

Man kan ikke nå alt i verden, heller ikke på Copenhagen Cooking, og det er ikke altid let at vælge. Derfor guider Madland dig her til et udvalg af events på festivalen, hvor du foruden store smagsoplevelser kan blive klogere på vores madsystem med temaer som bæredygtighed, grøn mad og systembrud på dagsordenen.

-- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, (+45) 41604460, rasmus@flindtpedersen.com, www.flindtpedersen.com --

20. august: Frederiksberg Høstfest

500 meter langbord med mere end 1000 spisende. Seks forskellige frederiksbergske spisesteder møder seks forskellige råvareleverandører. Mød restaurant Lola, EatGrim, Seerupgård, Anarki, Fiskerikajen og mange flere. Mere info her.

L1280500 copy

23. august: Plantetopmøde – Mark, menu og matchmaking

Vi skal have grønnere menuer i de professionelle køkkener. Plantetopmødet er en brancheevent, der bakker op om den presserende dagsorden at skabe bedre viden om grønne råvarer og deres sæsoner, smag og kvalitet – og ikke mindst at styrke relationer mellem køkkener og producenter.

Der er derfor både fokus på råvarerne og gode samarbejdshistorier. Plantetopmødet er også muligheden for at lytte til samtaler mellem aktører, der har skabt frugtbare relationer i nytænkende samarbejder fra producent til køkken.

Plantetopmødet er skabt i samarbejde mellem Food, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Restauranter og Caféer, HORESTA, og Hotel- og Restaurantskolen. Mere info og tilmelding her.

-- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, (+45) 41604460, rasmus@flindtpedersen.com, www.flindtpedersen.com --

23. august: Høstfest i Den Grå Kødby

Hvordan skaber man et festmåltid med hensyn til dyr, mennesker og den planet vi bor på? Spisestedet H15 dækker langbordet med deres version, med råvarer fra Blue Lobster, Søtoftes Jordbrug og Devine til en aften med grill, vin og visesang i skønsom forening! Mere info og billetter her.

Ostogko_Foto_Liv-Kastrup_11

25. august: Åbning af festivalpladsen på Israels Plads

Åbningsdagen af festivalens hjerte midt i København fejres med et væld af små begivenheder, der peger på byens bæredygtige madscene. Kom forbi, og oplev fx:

Det Økologiske Bønnemøde: Francis Cardenau og Trine Krebs
Bælgfrugter er en uomgængelig del af en grønnere madlavning. Bønnerne er en god genvej til måltider med mindre kød, men det skal smage godt! Trine og Francis holder bønnemøde og f​​ortæller om hvad bønner, linser og ærter er, hvordan man kan tilberede dem og hvorfor det er så pokkers vigtigt at vi genintroducerer bønnerne og deres uundværlige kvaliteter i den daglige madlavning. Mere info her.

Jalm&B Upcykling Bageworkshop
Lær at lave surdejsbrød med rester fra køkkenet – et såkaldt genbrød – når Jalm&B demonstrerer og fortæller om nordisk korn, om at fermentere og bage med vildgær. Mere info her.

Hårdtslående plantekampagner - Talk om kommunikation og klima
Oplev en sjov og indsigtsfuld samtale mellem idémanden bag Simple Feasts kontroversielle kampagner Thorkild Bjerre og Brand Director i Simple Feast Erikha Harket om, hvordan man markedsfører bæredygtig plantebaseret mad uden at blive hellige, uden at miste folk på vejen og om at finde balancen. Mere info her.

-- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, (+45) 41604460, rasmus@flindtpedersen.com, www.flindtpedersen.com --

26. og 28. august: De små chefkokke går i marken

Børn i marken! DET er der fremtid i. Lad de små få en grøn oplevelse med fingrene i jorden på det økologiske landbrug Seerupgård på Amager. Her får de en guidet smagetur i marken, opskrift og køkkentips til inspiration, børnenes egne høstede grøntsager og urter til at tage med hjem i familiens køkken, frisk luft og spændende oplevelser for sanserne. Mere info og billetter her.

junkfood

20. - 29. august: JunkFood – Alles Ret?

Fotoudstilling på Nørreport Station om gadens folk og hvad mad betyder for netop dem.
JunkFood er stiftet af Rasmus Munk, køkkenchef og medejer af restaurant Alchemist i København. Projektet er baseret på den simple idé, at alle har ret til mindst ét næringsrigt måltid om dagen. Mere info her.