fbpx

Hvilken betydning har vores dyrkede land for vores råvarer, trivsel og fremtid? Dyk ned i mulden sammen med Madland på Roskilde Festivals scene Food is Now i 2024 og mød seks madsystembrydere, der fra hver deres virke arbejder for at sikre dig og kloden en bedre fremtid. I en serie af seks korte episoder åbner vi sæsonen med nye udgivelser af Madland Podcast. Hør om jord, den regenerative jordbrugsbevægelse og maden fra sund og frugtbar jord fra dem, der går i front med at ændre madsystemet samfundsansvarligt fra muld til mave.

Foto: Liv Kastrup 

I 2024 indtog Madland scenen på Roskilde Festival for første gang. Vi præsenterede vores format mød fem madsystembrydere, hvor hver madsystembryder får op til otte minutter til at tale om, hvordan de arbejder med systemforandring. I tro festivalstil havde vi en gæsteoptræden med, så lørdag formiddag tog seks stærke stemmer festivalgæsterne med storm og inkuderede dem i deres visioner og handlinger for bedre madsystemer med sund, levende og frugtbar jord. Temaet på scenen Food is Now i år var netop jord. 

Nu kan du høre eller genhøre talerne i sæsonstartens første episoder af Madland Podcast. En podcast, hvor du kan blive klogere på det madpolitiske madlandskab og hvem, der driver den samfundsansvarlige gentænkning af vores madsystemer, og hvor vært og stifter i Madland, Marie Sainabou Jeng, undersøger visioner, idéer og handling og møder mennesket bag.

Regenerativ bevægelse på tværs af jordbrug, mad og måltider

I en særudgave og serie af seks korte episoder møder du en læge, en politiker, en møller, en restauratør, en jordbruger og en filosof, der fra hver deres virke gentænker madsystemet til mere levende og frugtbar jord. 

Hør om og mød:

11. Sundhed og klima på industriens præmisser? Med Kristin Evensen, læge og sundhedsinfluent på @dr.kristinevensen.   

 

12. Politisk udspil for levende jord med Franciska Rosenkilde, politiker og folketingsmedlem for Alternativet.


13. Regenerativt og biodiverst mølleri med
Emilie Hansted Berning, møller ved Vild Hvede på i Veflinge på Fyn.


14. 99 % dansk, lokal og i sæson-restaurant – hvordan? Med Christer Bredgaard,
restauratør og ejer af Il Buco, Il Buco Bakery og La Banchina i København.


15. Fællesskab og regenerativ økologisk byfarm med
Livia Urban Swart Haaland, jordbruger, gartner og medstifter af ved FællesGro, Øens Have, ØsterGro, Gro Spiseri og Øens Have i København


16. Fem jordbud for regenerativ bevægelse med
Anton Scharling Krebs, regenerativ jordbruger og filosof og skribent i Madland. 

 

Lyt med i din favorit podcast-app eller lige her på madland.dk. Kan du lide hvad du høre, så giv os en anbefaling med på vejen. 

De seks episoder af Madland Podcast bliver til i partnerskab med Roskilde Festival Gruppen. Madland Podcast er produceret af Solvej Kyung-Sook Christiansen, optaget af Jacob Damgaard og tilrettelagt af Marie Sainabou Jeng. 

 

Madland på RF 24, lørdag, foto Liv M. Kastrup 18