Er du nysgerrig på madkulturens betydning for et land, der er ramt af konflikt og krig? I partnerskab med Køkkener i Konflikt inviterer vi til tre langbordsmiddage og samtaler, der i 2024 skal gøre os klogere på madens rolle under aktuelle konflikter. Den første omhandler palæstinensisk madkultur og sker hos INSP i Roskilde søndag 26. maj kl. 17.30- 20.30. Køb billet her.
Den nystiftede forening Køkkener i Konflikt arbejder for at oplyse og samle om bordet lokalt for at forstå globalt og lære om madkulturer, køkkener og mennesker, der er ramt af konflikt og krig. Det har vi i Madland selvfølgelig sagt ja til blive partnere i og over tre aftener i 2024 inviterer vi sammen til langbordsmiddage og samtaler. Første gang er søndag 26. maj kl. 17.30-21.00 hos INSP i Roskilde.
Her samles vi om et veldækket langbord og tager på en sanselig og inspirerende rejse ind i det palæstinensiske køkken ledt af Souad Taha, dagplejer og født og opvokset i Libanon efter hendes familie blev fordrevet fra den palæstinesiske landsby, Al Zeeb, i 1948. Souad er skarp i et køkken og tilbereder en perlerække af traditionsrige retter fra det palæstinensiske køkken, og i samtale udforsker vi den palæstinensiske madkultur og dens betydning for den palæstinensiske befolkning, der lever i og med en langvarig besættelse, konflikt og krig.
Menu og samtaleprogram
Menuen serveres som deleretter. Smag på maqlubi, en traditionel ret med ris, grøntsager og her med kylling, mjadara, en aromatisk risret med linser og friteret løg, fatoush, salat med brød, auberginedippen, baba ganoush, hummus på kikærter, lune arabiske brød og en dessertoverraskelse.
Under middagen har vi sammensat et program for oplæg og samtaler. Få en introduktion til palæstinensisk madkultur, herunder retter, ingredienser, oprindelse, regioner, dufte og vaner og hør om, hvad madkulturen betyder for palæstinensere, der bor udenfor Palæstina. Mød Souad Taha, Fadia, tandlæge og født og opvokset i Gaza og Sawsan, der har boet i Nazaret.
Hør om madkulturens rolle i konflikten og situationen i Gaza. For hvilken rolle spiller madkulturen i konflikten og frihedskampen, og hvorfor er vandmelonen blevet et symbol, der bruges i kampen for et frit Palæstina? Mød Jonas Nøddekær, generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp og Camille Fogtdal, kommunikationsansvarlig for FN’s World Food Programme i Danmark.
Samtalerne modereres af Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter i Madland og alt overskud fra middagen vil gå ubeskåret til humanitære formål i Gaza.
De kommende langbordsmiddage annonceres i Madland Nyhedsbrev. Skriv dig op her.