fbpx
Category Nyheder

Lokale madsystemer og korte værdikæder fra bonde til bybo. Nu har købkvinde, Rikke Pape, åbnet endnu en landhandel i København. Byens Landhandel er rykket ind på Vesterbro i Saxogade og bliver en del af det socialøkonomiske fællesskab Settlementet. Det blev fejret torsdag med åbningsfest.

Foto: Liv Kastrup for Madland

Hvor handler du, hvis du med din købekraft vil styrke lokale madsystemer med korte værdikæder og stærk loyal handel med jordbrugere og producenter. Bor du i København er Byens Landhandel nu mere tilgængelig med åbningen af endnu en butik nu på Vesterbro i Saxogade. I torsdags fejrede vi åbningen med fest i gaden, taler, smagninger og musik. 

”Byens Landhandel åbner endnu en fysisk butik – på Vesterbro – fordi vi har et ønske om at øge tilgængeligheden til lokale lækre varer for flere københavnere. Vi ved vi kan drive forretning på Nørrebro, og satser på at vesterbroerne også er med på konceptet om kortrejste kvalitetsmadvarer fra små producenter.”

Byens Landhandel Vesterbro ligger i et lille fint lokale på Saxogade 81 og tilbyder en bred vifte af kortrejste madvarer, som har deres oprindelse fra Danmark og Sydsverige. 98% af sortiment er lokalt – set med en global brille. Kortrejst er centralt.

Alle varer er frembragt af mindre jordbrugere og iværksættere. Gæve folk med mod og virkelyst til at beskæftige sig med jorden og råvarerne, hvor kvalitet er i højsæde. Landhandlens værdikæde er kort fra bonde til bybo. 

Vi tilbyder en bred vifte af fødevarer så som marmelader, oste, pølse, yoghurt, mælk, mel, kerner og korn, syltede sager, bobler, vin, æg, øl, most, juice, pasta og masser af andre lækre sager. Vi har friske grøntsager og frugt – i sæson. Og kun i sæson fra lokale gårde omkring København. 

Butikken i Saxogade vil også snart rumme en kaffebar og salg af eget brød bagt på Nørrebro.

Landhandlen har en lang rækker producenter på hylden som Lammehave Økologi, Grudeholm, Bönland, Roots, Nordiska Råvarer, Kornby Mølle, Fangst, Kragegården, Klippingegård, Kløverlund, Drys Øko, Quartz Mølle, Mørk, Mellow, Bornholmer Hampen, Agrain, Larssons, ScobyBaby, Østergaard Kombucha, Copenhagen Goat Milk, Søtofte Gårdmejeri, Selsø Øko, Petersborgs Gård, Gunnarsh¨g, PastaFabriken, Skarø Is, Sodabruket, Bryghus Møn, BRØL, Frederiksdal Vineri, Radius Destillery, Gemmemost, Barfod Vin, Farendsløse Mosteri, Æblerov, Vild Hvede, Vejrhøj Vingård, Kolsvart, Jom Candy m.fl. 

Handel hos Byens Landhandel her. Find Byens Landhandel og andre samfundsansvarlige aktører i Madland Guide: Køb lokalt og Madland Guide: 100 frontløbere, der gentænker København som madby.