Hvordan styrker vi salget af økologiske, grønne og lokale varer til madborgerne? I partnerskab med FællesGro og Kitchen Collectives netværk for grønne iværksættere samler vi jer, der sælger på marked, i butik, CSA og andre fællesskaber, i alliance. Det sker tirsdag 27. august i København hos Kitchen Collective og 17.+18. september i Præstø på Oremandsgaard Gods.
Foto: Liv Kastrup for Madland
Hvordan styrker vi salget af økologiske, grønne og lokale varer til madborgerne? I partnerskab med FællesGro og Kitchen Collectives Netværk for grønne iværksættere samler vi jer, der sælger på marked, i butik, CSA og andre fællesskaber, i alliance.
Det sker tirsdag 27. august kl. 15.30-17.30 med efterfølgende fællesmiddag kl. 18.00-19.30 i Kitchen Collective, Slagtehusgade 11 a, 1715 København V. Vi vil gerne have dig med! Tilmeld dig her.
Hvad har du brug for? I laboratoriet 27. august sætter vi fokus på dine behov som samfundsansvarlig handler. Hvad har du brug for for at styrke dit salg? Er det hjælp til markedsføring, kommunikation, salg, netværk, hænder, fællesskab eller andet? Tag del og mød dine kolleger på tværs af virker, og by og land.
Potentialet til mersalg
Markeder, gårdbutikker, landhandler og CSA’er sælger råvarer og produkter, der understøtter omstillingen til mere samfundsansvarlig madsystemer. Samtidig er det madborgernes garant for at handle og spise i overensstemmelse med værdier og intentioner. I følge tal fra Madkulturens måling af danskernes madkultur fra 2023, så finder 88 % finder det vigtigt, at deres madvarer er lokale i sæson, klimavenlige, så uforarbejdede som muligt eller tager højde for dyrevelfærd. 46 % forbinder lokale fødevarer med en højere kvalitet. 73% vil gerne betale mere for madvarer af høj kvalitet.
Potentialet til mersalg er der, så hvordan styrker vi salget sammen?
Laboratoriet sker i forlængelse af Madland Festival 2024 og i sammenhæng med Madland Laboratorium og Madland Studietur 17.+18. september til Oremandsgaard Gods.
Vi samler input om behov og barrierer fra laboratorierne i april og august som grundlag for at planlægge et skræddersyet heldagslaboratorium 17.+18. september, hvor vi tilbyder workshops, oplæg og anden læring, der styrker dig i dit salg og dit netværk. Sæt kryds allerede nu 17.+18. september. Flere detaljer følger i august.
Laboratorierne 27. august og 17.+18. september er støttet af Kitchen Collectives Netværk for grønne iværksættere gennem Erhvervsstyrelsen. Kitchen Collective blev i foråret Københavns Fødevarefællesskabs afdeling på Vesterbro.