fbpx
Category Artikler, Nyheder

Tjek de vigtigste datoer og sæt kryds i kalenderen for sommer og efterår 2024 i Madland. Her får du et overblik over samtaler, laboratorier, festivaler, studieture og symposier, som vi sætter i verden juli-november i fællesskab i koalitionerne og med gode partnere. Alt med forbehold for flere tilføjelser. Skriv dig op, følg med i Madland Nyhedsbrev og vær først til at blive inviteret til at tage del.

Foto af Liv Kastrup

Juli

5. Roskilde: Roskilde Festival. Byhaven som ultralokalt gentænkt madsystem

Food Lab Laboratorium #2: Kunst, kreativitet og fællesskab med Roskilde Festival Gruppen. Læs mere. 

5.+6. Roskilde: Roskilde Festival. Wanjiku live-performer Back to the Roots 

The Mother Tree og den kenyanske prisvindende performancekunstner Wanjiku opfører en samskabende live-performance om at genoprette forbindelsen mellem og glæden ved vores fælles planet og menneskelighed. Læs mere. 

6. Roskilde: Roskilde Festival. Til forsvar for jorden! Mød 5 madsystembrydere

Hør, hvordan en jordbruger, filosof, møller, læge og politiker, arbejder for at sikre en frugtbar jord, og dig og kloden en bedre fremtid. Læs mere. 

August

20. Køge: Foredrag og film: Back to the Roots

Småskalajordbrugere, aktivister, eksperter og lokalsamfund i Kenya kæmper for madsuverænitet, økologi, klimaforandringer og retten til vende tilbage til deres oprindelige afgrøder og madkultur. På Køge Bibliotek.

21. Roskilde: Foredrag og film: Back to the Roots

Småskalajordbrugere, aktivister, eksperter og lokalsamfund i Kenya kæmper for madsuverænitet, økologi, klimaforandringer og retten til vende tilbage til deres oprindelige afgrøder og madkultur. På Roskilde Festival Højskole

27. København: Madland Laboratorium: Madborger, køb mere lokalt

Alliance for samfundsansvarlige csa’er, butikker og markeder mødes som en del af netværk for grønne iværksættere med Kitchen Collective.

 

September

11. Helsingør: Foredrag og film: Back to the Roots

Småskalajordbrugere, aktivister, eksperter og lokalsamfund i Kenya kæmper for madsuverænitet, økologi, klimaforandringer og retten til vende tilbage til deres oprindelige afgrøder og madkultur. På Den Internationale Højskole.

14. Frederiksberg: Dyrk Livet Festival 2024

Jord til bord med børn og unge med Haver til Maver. Børn og unge har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden. Sker kl. 10-16 i Haver til Mavers skolehave i Frederiksberg Have.

17.+18. Præstø: Madland Laboratorium: Madborger, køb mere lokalt

Alliance for samfundsansvarlige csa’er, butikker og markeder mødes på studietur og laboratorium på Oremandsgaard Gods som en del af netværk for grønne iværksættere med Kitchen Collective.

21. København: Climate Justice Days – Madland Samtale og Back to the Roots filmvisning

Markedsdag for retfærdige madsystemer med Mellemfolkelig Samvirke. Madland sætter et panel til samtale om klimaretfærdige jordbrug og The Mother Tree viser Back to the Roots. Læs mere. 

27. Roskilde: GRASP. Back to the Roots 

Filmvisning og talk om kenyanske aktivister og jordbrugeres kamp for at dyrke oprindelige klimarobuste afgrøder.  Læs mere.

27. Roskilde: GRASP. Madland Laboratorium

Hvordan kan byhaven blive et laboratorium for et ultralokalt og gentænkt madsystem. Food Lab Laboratorium #3 med Roskilde Festival Gruppen.

Oktober

10. København: Kitchen Collective 10 år 

Hvordan leder du et fællesskab, og hvordan leder et fællesskab? Madiværksætteri, ledelse og fællesskaber. Konference som en del af netværk for grønne iværksættere.

 

November

14. København: Madland Symposium: Gentænk København som madby

Hvor står København som en grøn, cirkulær og retfærdig madby, og hvordan spiser vi og arbejder for et gentænkt levende og samfundsansvarligt madsystem?

14. København: Foredrag med bid i

Andelsgaarde, Rødder og Madland inviterer til samtale, snacks og tankegods om regenerativt jordbrug hos Rødder i Nordvest.