fbpx

I samarbejde mellem FællesGroKitchen Collectives Netværk for grønne iværksættere og Madland samler vi jer, der sælger på marked, i butik, CSA og andre fællesskaber, i alliance, for sammen at løfte dagsordnen: Hvordan styrker vi salget af økologiske, grønne og lokale varer til madborgerne.

Foto af Liv Kastrup

På dette møde har vi den helt særlige mulighed at tage til Præstø med overnatning onsdag 23. oktober kl. 10.00 - 24. oktober kl. 11 på Oremandsgaard Gods.

Mødet er støttet af Kitchen Collectives Netværk for grønne iværksættere gennem Erhvervsstyrelsen, og er derfor gratis at deltage i. Du kan deltage i hele eller dele af programmet. Se programmet nedenfor. Vi vil rigtig gerne have dig med. Tilmeld dig her.

Turen sker i forlængelse af seneste laboratorium i august og Madland Festival 2024 i april. Her har vi samlet input om behov og ønsker som grundlag for dette heldagslaboratorium 23.+24. oktober, hvor vi inviterer til laboratorier, oplæg og anden læring, der styrker dig i dit virke, salg og netværk. Tilmeld dig her. 

Program

Onsdag

10.00 Velkomst Oremandsgaard Gods


Forretningmodeller: Oremandsgaard Gods - økologi og iværksætteri siden 1967

Økologisk landbrug, bryllupper og konference, destilleri og virksomhedsfællesskab. Mød godsejer og iværksætter, August Hage.

12.00 Frokost

13.00 Laboratorium: Den sande pris

Hvad koster varerne, når alle skal retfærdigt betales, og vi vil drive levedygtige virksomheder? Med udgangspunkt i Rikke Papes Byens Landhandel regner vi forlæns og baglæns.

15.00 Pause, stræk, bøj, sødt, friskt

15.30 Studietur og høst ved Under Egen Jordbrug

Lokalt økologisk og regenerativt jordbrug på godset. Vi besøger Tobias og Luna, der drømmer om at dyrke sunde og bæredygtige grøntsager til restauranter og private i lokaleområdet. Vi tager grøntsager med hjem til aftensmad.

16.30 Organisering og modeller i fællesskaber

Hør og lær om fællesskabsejermodeller, organisering og økonomisk sikring fra to medlemmer i Kooperativ København,

18.00 Besøg og smagning i Radius Distillery 

Håndlavet spiritus på økologiske æbler fra godset. Kom ind bag kulisserne og lær om produktion, salg og sammenspil med godset.

19.00 Fællesmiddag på friskhøst fra gården 

Vi laver en skøn fællesmiddag sammen på grønt fra jordbruget.

Torsdag

8.30 Morgenmad

9.30 Laboratorium: Manifest, fællesskab og fremtid

Sammen sætter vi ord, retning og vilje for alliancen.

11.00 Tak for nu