Efter en måneds madpolitisk festival fyldt med velsmag, oplevelser og kritisk dialog, markerer Madland nu festivalens afslutning med lanceringen af et helt nyt magasin. Det digitale magasin Madlandskaber er blevet til i partnerskab med det europæiske forandringsprojekt FoodSHIFT 2030 og samler inspirerende historier, skarpe kronikker og lækre fotoserier, videoer og podcasts med fokus på, hvordan vi gentænker vores madsystem i en ny og bedre retning.
Madland blev tidligere på året skudt i gang med en hel måneds madglad festival dedikeret til en gentænkning af vores madsystem. Den agenda føres nu videre i lyd, billeder og på skrift i magasinet Madlandskaber, som Madland i dag lancerer i stærk koalition med det europæiske forandringsprojekt FoodSHIFT 2030.
Magasinet giver ordet til en række stærke stemmer i FoodSHIFT 2030 og Madlands netværk. Gennem både tekster, podcasts og video giver deres bud på, hvordan man fra madsystemets forskellige hjørner kan samarbejde om at skabe et madlandskab med større mangfoldighed, bæredygtighed og lækkerhed.
“Madlandskaber markerer festivalens afslutning, men er også et kickoff på Madlands fremtidige arbejde, og derfor gav det kun mening at producere det sammen med en af vores stærke partnere. FoodSHIFT 2030 arbejder over hele Europa på at transformere vores madsystem, og den agenda deler vi i høj grad. Derfor glæder vi os over, at projektet også bliver en integreret del af Madlands arbejde fremover, i første omgang med lanceringen af dette magasin,” siger Madlands stifter, Marie Sainabou Jeng.
I ni såkaldte Accelerator Labs over hele Europa undersøger FoodSHIFT 2030 en lang række aspekter af fødevaresystemet og koordinerer en fælles indsats for at udvikle det gennem workshops, vidensdeling og strategisk arbejde. I alle Labs - fra Danmark til Italien og Rumænien - har man under corona-krisen oplevet den samme tendens til at omfavne det lokale.
Samarbejdet med Madland skal bl.a. styrke formidlingen af de resultater, projektet opnår over de kommende år.
“Vi oplever ikke, at der er nok fokus på de problemer, det globale fødevaresystem har oplevet under corona-krisen, og på de fordele, det nære fødevaresystem på samme tid har vist os. Den samtale synes vi er vigtig at sætte gang i, så vi også efter corona kan fortsætte og styrke vores fokus på at dyrke og handle lokalt,” siger Line Rise Nielsen, der er Lab Leader hos FoodSHIFT 2030.
Madlandskaber byder på kritiske og konstruktive indspark fra stærke stemmer:
- Amass-kokken Matt Orlando om omstilling gennem velsmag
- Sandra Villumsen bag Farendløse Mosteri og den blomstrende regenerative jordbrugsbevægelse,
- Karin Beukel fra Circular Food Technology om ambitiøs cirkulær omstilling
- Nicolai Jæpelt om klima-crowdfunding gennem Coop Crowdfunding
- Tina Unger, Lejre Kommune om at skabe en økologisk kommune på tværs af lokalsamfundet
- De danske programlederne i FoodSHIFT 2030, Line Rise Nielsen, Changing Food og Christian Bugge Henriksen, Københavns Universitet om madforbindelsen mellem by og land
- Marie Sainabou Jeng fra Koalition og Madland, om at skabe et fælles samlingspunkt på tværs af madsystemet
Alle bidrager de med kritiske spørgsmål og nye perspektiver fra deres respektive dele af madsystemet - alt sammen med et mål om at oplyse, opfordre til handling og samle folk om en mere bæredygtig agenda.
Velkommen til Madlandskaber.