Rene Redzepi kalder Søtoftes Gårdmejeris yoghurt for Danmarks bedste, men hvad kræver det egentligt at lave mejerivarer af den kvalitet, og hvordan driver man som et ungt par et landbrug. I samarbejde med Søtoftes Gårdmejeri inviterer Mejeriforeningen og Ost & ko dig på gårdbesøg hos Søtoftes Gårdmejeri som en del af den madpoltiske festival Madland.
Kom bag om Søtoftes produktion af friskost, mælk og yoghurt, og gå med i marken, klap køerne og få et indblik i, hvordan koens kost og velbefindende har indflydelse på mejerivarerne. Det hele krydres med en sen eftermiddagssnack og en mejeri-quiz på busturen.
.
Tidspunkt og pris
Onsdag 23. september fra 14.00-18.30 (ca.)
Mødested: København Hovedbanegård, hvor vi i bus kører mod Søtoftes gård i Ringsted.
Pris for billetter er 150 kroner.
Det er også muligt at købe en billet uden busturen til og fra Københavns Hovedbanegaard.
Med denne billet skal du møde op på Søtofte, Søtoftevej 74, 4100 Ringsted, senest kl. 15.15.
Hvem er Søtofte?
Bag Søtoftes Gårdmejeri står parret mejeriingeniør Maria Linea Østergaard og landmand Michel Poulsen, der har etableret et gårdmejeri som en del af landbruget Søtoftes Jordbrug ved Ringsted. Her bliver der produceret og solgt mælk, yoghurt og friskost fra fritgående græsmælkskøer og æg fra høns, der lever på og flyttes til frisk græs tre gange ugentligt. Mælken tappes med et mobilt malkeanlægning og hældes på returglasflasker eller laves til langtidssyrnet drænet yoghurt. Dét og meget mere kan du høre om på gårdbesøget.
Hvad er Ost & ko?
Med Ost & ko ønsker Mejeriforeningen at stimulere den gode danske ostekultur til endnu større osteinteresse og smagsmæssig eventyrlyst med inspirerende og lærerige aktiviteter for mejeri- og madprofessionelle, gastronomiske formidlere og osteelskende forbrugere.