Når Madland slukker festival-lyskæderne pulserer madsystemet i København og omegn videre mod større mangfoldighed, bæredygtighed og lækkerhed.
Det fejrer vi med et brag af en tankevækkende efterfest, hvor du er inviteret til gentænkning og udvikling af Danmark som madland efter festivalen. Markeringen af Madlands afslutning er nemlig også fejringen af kickoff for FoodSHIFT 2030 - et ambitiøst forandringsprojekt, der vil transformere det europæiske madsystem i en mere bæredygtig, cirkulær og demokratisk retning.
Kom med til inspiration, bobler og folkekøkken ved Matt Orlando fra Amass.
.
Billetpris: 100 kr.
Madbillet til folkekøkken købes separat.
PROGRAM
14.30: Dørene åbner
14.45: Velkomst
Ved Line Rise Nielsen, lab leader ved FoodSHIFT 2030 og Marie Sainabou Jeng, stifter af Koalition og Madland.
15.00: Madlandskabslaboratorier
Gå på opdagelse i tre madlandskaber. Hvert madlandskab byder på visuel formidling og faglig dialog styret af madlandskabets moderator.
Dyrkningsmetodernes aftryk
Jordbundsbonitet, dyrkningsmedier og landbrugspraksis sætter sit aftryk på råvarens kvalitet. Alle disse forhold har indflydelse på råvarens smag, næringsindhold, udseende og holdbarhed.
Ved Sandra Villumsen, stifter af Farendløse Mosteri og medstifter Regenerativt Jordbrug
Cirkulær mad
Når en mands skrald er en anden mands guld, fører det til innovative produkter og spirende samarbejder på tværs. Måske kan den cirkulære mad være en af nøglerne til at løse fødevaresystemets udfordringer?
Ved Karin Beukel, medstifter af Circular Food Technology
Kontrakt, handling og fællesskab
Kæden fra landmand til forbruger bliver længere og længere, hvilket skaber sværere vilkår for væsentlig forandring af fødevaresystemerne. Sæt ansigt på din landmand, er grundtanken i flere nye initiativer der bygger bro fra land til by.
Ved Tina Unger, programleder Lejre Kommune, og Nicolai Jæpelt, crowdfunding chef hos Coop Danmark.
16.30-17.00: Hvad skal vi bygge videre på?
Vi bringer de væsentligste spørgsmål og svar fra hver station på banen i en opsamlende og afrundende snak - modereret af Marie Sainabou Jeng, stifter af Koalition og Madland.
kl. 17.00-17.30 Hvad så nu?
Hvordan skal vi arbejde med videre forandring af fødevaresystemerne? Line Rise Nielsen, lab leader ved FoodSHIFT 2030.
17.30-19.00 Økologisk folkekøkken med Matt Orlando, Amass
Madbillet købes særskilt efter tilmelding.