Danmark er et land med røde kinder. Plukkemodne hænger frugterne på træerne landet rundt og netop nu er den første guldhøst i hus. Den danske kvalitet er i verdensklasse og på Sydhavsøernes Frugtfestival kan du smage på det hele. Lige fra de helt friske frugter til den forædling, der sker, når danske producenter har forvandlet frugten til bl.a. most, marmelader, vin og søde sager. Mød frugtavlere fra hele landet og bliv klogere på alt det, de brænder for. Der er ca. 60 stande åbne for besøg - og for at købe med hjem, hvis varerne smager af mere. For børnene er der aktiviteter med bl.a. Mette Blomsterberg og NordiskNaturligvis, og for de voksne er der en række kurser i den lidt mere nørdede ende. Boder med streetfood sørger for, at ingen går sultne hjem. Kom og bliv udfordret på alle smagssanser. Entreen er gratis.
Spørger man børn om, hvilket stykke frugt de foretrækker er svaret ofte: ”Pink Lady”.
Af mange årsager er det synd, idet frugt er så meget andet end bare ”Pink Lady”, som på ingen måde hverken er dansk eller har et lavt klimaaftryk, grundet den lange transport fra de sydlige breddegrader. Dansk frugt kan både i smag, fortælling og bæredygtighed langt overgå ”Pink Lady”.
Formålet med det lærende og bevidsthedsudvidende frugtcirkus i forbindelse med Sydhavsøernes Frugtfestival i Sakskøbing den 18. og 19. september 2021 er netop at give eleverne gennem leg og læring en maddannelse eller måske nærmere en frugtdannelse ud i den danske frugt for dermed at skabe morgendagens forbrugere og ambassadører for at nyde dansk frugt hele året. En læring, der inddrager de nye kostråd, bæredygtighed mv.
Foto: Sydhavsøernes Frugtfestival