fbpx
Fotos af Liv Kastrup for Madland

For fjerde gang samlede Madland på tværs af madsystemet i vores madpolitiske festival – denne gang i foråret til et fire dages stramt kurateret program i byen, på marken, gården og Borgen. Tusinde tak til alle jer der tog del, medvirkede og medskabte. Over flere artikler bringer vi en opsamling af læringer, indsigter og højdepunkter fra fire dages madglæde, madmod og madsystemisk nysgerrighed.

Af Madland

I Den Grå Kødby på Vesterbro i København åbnede Madland Festival for fjerde gang. Festivalen er nu rykket til foråret, hvor den oprindeligt var tiltænkt, før der gik lockdown i den.

“Med Madland Festival vil vi åbne sæsonen, gøre status på det forgangne år og så nye frø til det, der kommer,” programerklærede stifter af Madland, Marie Sainabou Jeng, fra scenen i Ungdommens Demokratihus under sin åbningstale.

Dagens deltagere og talere udgjorde et bredt udvalg af interesserede folk med mangfoldige baggrunde og fagligheder. Der var jordbrugere, kokke, producenter, iværksættere, studerende, fondspersoner, forskere, kulturhusfolk, NGO’er, journalister og – ej at forglemme – engagerede madborgere til stede.

Denne diverse forsamling er intet tilfælde. Madland er sat i verden for at samle på tværs af madsystemet og gøre det muligt at møde sit økosystem, sin værdikæde. Madland Festival er stedet, hvor madborgere og madprofessionelle mødes til vigtige samtaler, laboratorier, studieture, filmvisninger og – vigtigst af alt – måltider, delt med hinanden, hvor vi spiser sammen for at forandre og gentænke madsystemet. Hvorfor? Fordi, som Marie Sainabou Jeng sagde, “et retfærdigt og mangfoldigt madsystem smager bare bedre.” Simpelthen.

Vi har samlet bredt, og nu samler vi op – og byder dig i den kommende tid på indsigter, højdepunkter og stof til eftertanke og videre arbejde fra Madland Festival 2023, hvor vi har været i byen, på marken, gården og Borgen. Følg med her, i Madland Nyhedsbrev og på vores sociale kanaler, når vi bringer artikler fra festivalens program.

Først og fremmest tak til medlemmerne i Madland Råd, medlemmerne i Madland Koalitioner og andre de gode folk, der tager del i programmet og får Madland Festival til at ske.

Økoskabet, Seerupgaard, Rødder, Geobit, SaitoCPH, Brøl, Il Buco, La Banchina, Johanne Birn, Pantrii, Changing Food, Coop Crowdfunding, SenseOfNordicFood, Slow Food Danmark, Haver til Maver, Kitchen Collective, Foodprint Nordic, Rabarbergaarden, Rasmus Holmgård, FoodSHIFT 2030, CPH Food Space, Teresa Andersen, Hardy Jensen, Akademiet for Social Innovation, København Universitet, Matr Foods, Grønt Marked, Nordhus, FN-Byen, Fiskerikajen, Matt Orlando, Endless Food Co, Agrain, Kaffe Bueno, Kontra Kaffe, Grounded, Ungdommens Demokratihus, Roskilde Festival, Pink Oyster, Franciska Rosenkilde, Alternativet, Hegnsholt, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Street Food om Søerne, Det Vilde Bud, Andelsgaarde, Peter Warberg, Lerbjerggård, Regenerativt jordbrug, Røst, Københavns Fødevarefællesskab, Naturlig Høst, Dagens, Maria Andersen, Liv Kastrup, Miriam Kirchhofer, Earth Day ved Isabelle Denaro. Daniel Hervik, Line Rise Nielsen, Kirstine Barenholdt Bruun, Morten Kromann Nielsen, Thomas Elletoft Køster og Mia Maja Hansson og Maria, Saxo og Vito Damgaard.