Er budget og bæredygtighed to uforenelige størrelser? På ingen måde! Bliv klogere på hvorfor og hvordan, når Madland Festival inviterer til Grøn Torsdag i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk.
Sammen kigger vi nærmere på, hvordan vi tager smartere beslutninger med vores råvarer ved bl.a. at dykke ned i madspild, cirkularitet og økologi i hjemmekøkkenet. Du får også de bedste lifehacks til at købe og spise klogere, og så kan du prøve kræfter med 3 smarte og velsmagende teknikker, der kan hjælpe dig af med unødigt madspild: fermentering, syltning og tørring.
Det sker sammen med to skarpe hjerner, der hver dag arbejder for at reducere spild og bidrage til en mere bæredygtig madkultur:
- Anna Kjær Voss deler til hverdag gode råd om bæredygtige valg både på sin blog Klimamusen og på Instagram under samme navn.
- William Lauf Olsen er kok og madiværksætter og står bag Reduced, som laver fond af overskudsråvarer.
Det er sund fornuft at bruge hele råvaren, hvad end det er en suppehøne eller en rødbede. Bruger man hele grøntsagen - både blade, stængler og rod - åbner der sig et hav af nye smagsoplevelser og muligheder.
Det er gratis at deltage i både samtalen og workshop om madspild, økologi og økonomi, når Forbrugerrådet Tænk og Madland inviterer unge madører og klimaforkæmpere til Grøn Torsdag.
Tilmelding foregår efter først til mølle, da der er et begrænset antal pladser. Deltagelse kræver corona-pas.
Foto: Marie Sainabou Jeng