Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • This event has passed.

Lær at lave mad med dansk tang igennem det japanske køkken

5. september, 2020 kl. 16:00 - 20:00

Kom med ind i Staldkøkkenet og lær hvordan man tilbereder tang, en af fremtidens mest bæredygtige råvare, under kyndig vejledning af Saito CPH. Japansk kogekunst forenes med havgrønt hvor søl, havsalat, gracilaria, lavfrugtet klørtang, vingetang, sukkertang og spaghettitang er blandt de arter vi kaster os over og inkorporere i det japanske køkken.

I det japanske køkken er tang en almen råvare, og derfor en rig kilde af viden og inspiration til hvordan man kan bruge lokale arter. Vi kaster os over en række forskellige japanske retter, tilberedningsmetoder og teknikker. Heriblandt ochazuke, kobujime, furikake, kombu tsukudani samt dashi - en grundsøjle i japansk kogekunst, der har bred anvendelses mulighed i hverdags køkkenet. Sashimi og filetering af frisk dansk fisk kommer vi også omkring.

Tang høstes skånsomt, er hurtig voksende og indeholder mellem 10 og 100 gange så mange vitaminer og mineraler som frugt og grønt. Og vigtigst af alt, så er tang med til at reducere mængden af CO2 indhold i atmosfæren. Havets grønt er altså en fantastisk råvare der har sin plads i fremtidens køkkenet, og i dit køkken!

 

Hvad får du til madlavningskurset?
  • Et autentisk japansk måltid med bæredygtige danske råvarer
  • En enestående mulighed for at få smagt bredt på hvad det danske hav har at byde på
  • Opskrifter med hjem så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
  • Drikkevarer – grøn te - er inkluderet, sake og alkohol fri kombucha kan tilkøbes til gode priser på dagen

 

Detaljer

Dato:
5. september, 2020
Time:
16:00 - 20:00
Begivenhed Categories:
, ,

Sted

Staldkøkkenet
Slagtehusgade 11
København V, 1715 Danmark

Arrangør

Saito CPH
Website:
https://www.saito.dk/