Velkommen til Madlands kalender

Her kan du få overblik over, hvad der rører sig i det danske madlandskab i løbet af året,
fra spiseoplevelser og samtaler til deciderede festivaler – både i og uden for Madlands regi.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Til forsvar for jorden – Filmvisning, marked, samtale og fællesmiddag

12. august, 2021 kl. 16:30 - 23:00

Den grønne filmfestival Bio-Bio og Madland præsenterer marked, fællesmiddag, samtale og dokumentar med projektøren rettet mod jordens madsystembrydere.
Hvorfor kræver jordens muld et forsvar, og hvordan kan vi mobilisere fællesskaber og nye modeller for landbrug og dyrkningen af vores jord? Mød dem, der driver den bæredygtige forandring, når Madland åbner Madland Festival 2021 og den grønne filmfestival Bio-Bio torsdag 12. august. Vi sætter scene for jordens madsystembrydere, der arbejder for en sundere og mere frugtbar jord, for unge jordbrugeres ambitioner og drømme, for landbrugsiværksættere, forbindelsen mellem by og land og en mere ansvarlig restaurationsbranche.

Marked

Nyd en kølig eftermiddagsdrink, gå på opdagelse, og mød frontløberne i jordens omstilling - vi kalder dem madsystembrydere. På et minimarked med jordens vise hænder og hoveder kan du blive klogere på, hvordan madsystembryderne arbejder for forandring, og lære, hvordan du selv kan tage del i forandringen hjemme i køkkenet, på restaurant, på madmarkeder og madpolitisk. Besøg Farendløse Mosteri, Regenerativt Jordbrug, FoodSHIFT 2030, Andelsgaarde, Zero Foodprint Nordic, Den Grønne Studenterbevægelse, Madland m.fl.

Fællesmiddag

BaneGaardens kokke serverer planteorienteret og sæsonbetonet middag med skønne delevenlige retter ved langborde. Hold øje med siden her, hvor menuen bliver lagt op snarest.

Samtale

Til forsvar for jorden. Lær fra fem stærke stemmer:
- Sandra Villumsen, Farendløse Mosteri og Regenerativt Jordbrug
- Sarah Hellebæk, Andelsgaarde og Den Grønne Studenterbevægelse
- Cindie Christiansen, Zero Foodprint Nordic
- Line Rise Nielsen, FoodSHIFT 2030 og Changing Food
- Marie Sainabou Jeng, Madland og Koalition

Visning af dokumentaren “Rejsen til Utopia”

Instruktion: Erlend. E. Mo. Nomineret til Bodilprisen 2021.
Præsentation ved festivalchef for Bio-Bio Marlene Schiött Rasmussen og Ingeborg Fangel Mo: Vi er meget glade for, at moderen i filmen og beboer i det selvforsynende landsbykooperativ Permatopia kommer med sin egen personlige introduktion til "Rejsen til Utopia" og Permatopia, hvor familien er bosat.

Om filmen

Familien Mo bor med deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde - eneste ulempe er, at de er nødt til at pendle på arbejde i fly. Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed og et stigende behov for at handle for at redde planeten og deres børns fremtid.
Efter mange overvejelser beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være betydelig lettere at have de rigtige meninger, end at udleve dem. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, individuel frihed og ansvar over for fællesskabet, sætter hverdagen på spidsen - ikke mindst i en familie, der består af fem stædige individualister og mindst lige så mange drømme.
En hjertelig, rå og ærlig film om en helt almindelig familie i klimakrisens skygge.

Billetter

Åbning og marked er gratis og åbent for alle.
Ønsker du at deltage i fællesmiddag, samtale og film koster billetten ialt 335 kr. (middagen er inkl. kaffe/te og kage). Andre drikkevarer sker ved tilkøb. Billet til kun film og samtale koster 100 kr.

Program

Kl. 16.30 Åbning af Madland Festival 2021 og Bio-Bio med åbningsdrink - åben for alle
Kl. 16.45 Marked - åben for alle
Kl. 18.30 Fællesmiddag på BaneGaardens Lade 609 - kræver billet
Kl. 20.30 Samtale - kræver billet
Kl. 21.10 Introduktion til filmen“Rejsen til utopia” ved festivalleder og Ingeborg Fangel Mo, moderen i filmen og beboer i Permatopia - kræver billet
Kl. 21.15 Filmvisning "Rejsen til Utopia" - kræver billet
Kl. 23.00 Tak for i aften!

Foto: Bio-Bio

Detaljer

Dato:
12. august, 2021
Tidspunkt:
16:30 - 23:00

Arrangør

Bio-Bio
E-mail:
info@bio-bio.dk
Hjemmeside:
https://www.bio-bio.dk/

Sted

Banegaarden
Otto Busses Vej 45
København SV, 2450 Danmark
+ Google Maps