Madland Festival 2024

Tusinde tak for fem fantastiske dage på Madland Festival 2024

Sæt kryds allerede nu 1.-4. maj til Madland Festival 2025

Vi er vilde med alle jer, der tog del i samtaler, laboratorier, gårdbesøg, frokostpauser, dokumentarpremiere, fejringer, middage, markvandringer, oplæsninger, koncert og udstillinger, og vi er sandelig også vilde med jer der fulgte nysgerrigt med i vores medier og heppede fra sidelinjen.

Vi glæder os til at dele al den viden, praksiserfaring og forandringsvilje, som var en del af årets festival, og ikke mindst de nye begyndelser af koalitioner, alliancer, netværk og møder mellem jer, der gentænker madsystemet samfundsansvarligt.

Skriv dig op til Madland Nyhedsbrev og vær først til at få nyt fra det madpolitiske madlandskab.

TORSDAG 18. APRIL 2024

Madland Symposium, Foto_ Liv M Kastrup for Madland 019_kopmp

Fælles front for madsystemisk genvinding – åbning af Madland Festival 2024

69 trillioner kroner koster det verdenssamfundet om året, når vi ikke spiser indenfor de planetære grænser. Så hvem gør noget? Nu! Kom med til åbningen af Madland Festival 2024, hvor vi sætter scenen for dem, der skaber forandringer og bryder med de gamle systemer. Hør om nytænkte fællesskaber, medier, lobbyorganisationer, hverdagsaktivisme og sundhedsparadigmer her til lands og i Norden. Vi markerer og fejrer Madland Festivals 5 år med en hyldest til dem, der spiser og arbejder for madsystemisk gentænkning for det fælles bedste. Tag del og vær med til at åbne Europas mindste madsystemfestival. Se det fulde program.

Hvornår: 9.00-12.00
Hvor: Øens Have, Refshalevej 159B, 1432 København K
Åbningen er på dansk og engelsk (Danish + English)

DSC09970 4

Øens Haves frokostpause med rundvisning

Spis med. Øens Have serverer en vegetarisk frokost, der byder på det bedste fra sæsonen. Nyd en grøn smagsoplevelse fra jord til bord og vær med til at hylde sæsonens grøntsager. Baren er åben til køb af drikkevarer.

Kom med på en rundvisning i Øens Have kl. 12.45.

Hvornår: 12.00-13.00
Hvor: Øens Have, Refshalevej 159B, 1432 København K

marked, dyrk livet, madland

Madland Laboratorium: Madborger, køb mere lokalt!

Hvordan får vi flere madborgere til at købe lokalt. 54 % vil gerne købe flere lokale madvarer, end de gør i dag, men hvordan sikrer vi, at de går fra vilje til handling? Og hvordan gør vi afsætningen af lokale, grønne og økologiske varer nemmere for jordbrugere, markeder, landhandler og gårdbutikker. Madland og FællesGro inviterer til Madland Laboratorium, hvor vi mødes i problemstillinger og mulige løsninger, som starten på en alliance på tværs af samfundsansvarlige afsættere. Se det fulde program.

Hvornår: 13.30-16.30
Hvor: Øens Have, Refshalevej 159B, 1432 København K

Madland Lerbjergga?rd, foto Li v M Kastrup for Madland013

Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’

Vi fejrer udgivelsen af Den Grønne Ungdomsbevægelses nye manifest ‘Levedygtigt Landbrug’ med samtaler, oplæsninger, mad og livemusik.

Kom med og få et foredrag med bid i om det grønne generationsskifte til snacks fra Rødder. Hør oplæsning og samtaler om ‘Levedygtigt Landbrug’s visioner for et jordforbundet og retfærdigt landbrug uden økologiske, økonomiske og sociale kriser. Se det fulde program.

Hvornår: 17.00-21.30
Hvor: Rødder, Bispevej 4A, 2400 København NV

FREDAG 19. APRIL 2024

Madland Symposium: Stemmer fra det globale syd

Hvordan spiser og arbejder vi for mere klimaretfærdige madsystemer og sikrer unge jordbrugere i det globale syd retten til at dyrke deres oprindelige afgrøder? Vores madkultur i Danmark er forbundet til et globalt madsystem, som sætter dybe aftryk i det globale syd. Kom med til verdenspremieren på dokumentaren ‘Back to the Roots’ og mød 5 madsystembrydere, der arbejder for et gentænkt madsystem. Madland og Hotel- og Restaurantskolen byder på fællesfrokost i Spisehuset efter film og samtale. Se det fulde program.

Hvornår: 8.30-12.30
Hvor: Auditoriet på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Madland søndag, foto Liv M Kastrup for Madland017-1

Frokostpause i Spisehuset på Hotel- og Restaurantskolen

Spis med på Hotel- og Restaurantskolen.

Hvornår: 11.30-12.30
Hvor: Spisehuset på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Eat Wasted Pasta Alla Vodka

Celebration Friday Bar

Come celebrate the brave food system changers and the 5th anniversary of Madland Festival. We've teamed up with Kitchen Collective, Wasted and Brøl for this spontaneous circular Friday bar bash. Stop by for a bite and a beer, and let's cheer, roar, or dance together. Wasted will be serving their delicious Friday Pasta made from leftover bread, contributing to localized food systems, reduced carbon emissions, and providing food for citizens and those in need. Grab a dish for 99,- until it's sold out. Grab a beer. Our friends at BRØL upcycle unsold bread into organic beer. We'll be celebrating with our colleagues at Kitchen Collective at their fantastic kitchen venue in the Meatpacking District.

When: 15.30-19.00
Where: Kitchen Collective, Slagtehusgade 11a, 1715 Copenhagen V

LØRDAG 20. APRIL 2024

Madland Lerbjergga?rd, foto Li v M Kastrup for Madland017

Madland Studietur: Sydsjællands jord – et historisk perspektiv på nutidens udfordringer

Tag med Madland på dagstur til det Sydsjællandske og oplev fortællinger om fortiden og perspektiver på nutidens udfordringer med at forene landbrug og mad med de planetære grænser.

Stevns Klint Experience giver os indblik i Stevns Klint, som er en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Klinten rummer historien om meteoren, der for 66 millioner år siden forårsagede den 5. masseuddøen af arter på jorden, heriblandt dinosaurerne. Det er også historien om, hvordan mennesket kunne blive den dominerende art og drivkraft bag landskabets udvikling. Læs mere.

Hvornår: 9.00-16.00
Mødested: Flæsketorvet foran Fiskebaren i Kødbyen, København V

Madland Lerbjerggård, foto Liv M Kastrup for Madland010

Jordens Hus – Sightseeing Finissage

Se udstillingen Sightseeing med billedkunstnerne Camilla Berner og Laurits Gulløv og kom med til Finissage i Jordens Hus.

Overvær en samtale mellem Camilla Berner og idehistoriker Aksel Haaning til en snak om natursyn og glemte fortællinger om naturen fra middelalderen.

Hvornår: 14.00
Hvor: Jordens Hus, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund

SØNDAG 21. APRIL 2024

Madland_Festival_farm crawl_madlavning_basilikum_fotograf Molly Grønberg_2021

Madland Studietur: Smag på Lejre – Gårdbesøg og langbordsfrokost på Hegnsholt

Tag med Madland til en forårsdag på landet og glæd dig til en menu, der hylder Lejreområdets økologiske kvalitetsråvarer og alt det grønne, der pibler op af jorden i april. Stifter af det alsidige småskalalandbrug Hegnsholt, Johanne Schimming, og selvstændige kok, Eline Lange, byder på landbordsfrokost på gårdspladsen på Hegnsholt med efterfølgende rundvisning på markerne og i drivhuset.

Hvornår: 12.00-15.00 (Madland arrangerer fællestransport fra København H til Lejre Station tur/retur inklusiv kaffe og højt humør)
Hvor: Hegnsholt, Lejrevej 52, 4320 Lejre

MANDAG 22. APRIL 2024

Madland torsdag, foto Liv M Kastrup for Madland052

Madland Lab: Alliance for Sustainability Targets in Professional Kitchens

How does professional kitchens strengthen their transparency in supply chains in order to work towards a holistic approach of sustainability with concrete targets on climate and biodiversity and animal welfare? Get the full program here.

When: 9.00-12.00
Where: The Set, Ingerslevsgade 44, 1705 København V

image0

Lunch Break at The Set

The lunch at The Set is made from scratch every day with primarily organic and local produce. We eat together at 12 all weekdays, when the meal is served. There is always the option of a vegetarian alternative if there should be meat in the dish.

When: 12.00-13.00
Where: The Set, Ingerslevsgade 44, 1705 København V

KitchenCollective_20.04.23-164

Er der gode forretningsmodeller for virksomheder, der tager samfundsansvar?

Hvem betaler os, når vi som virksomheder og organisationer arbejder for at tage samfundsansvar? Det udforsker Kitchen Collective og Madland sammen, når et nyt netværk for grønne madiværksættere mødes for første gang under dette års Madland Festival. Kom og tag del! Se det fulde program.

Hvornår: 15.00-18.00
Hvor: Ungdommens Demokratihus Slagtehusgade 10A 1715 København V

Skærmbillede 2024-01-10 kl. 10.55.28

 Middag med Sa-Na'z i Kitchen Collective

Sa-Na'z Food Journey. I Kitchen Collective sætter vi scene til madiværksætteriet, fordi vi tror på, at madiværksættere er fyrtårne for velsmagende løsninger på et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Mød Sa-Na’z (@sanazfoodjourney), der inviterer os til at udforske det indiske køkken gennem danske råvarer. Bag Sa-Naz står Sana Quidwai, der er flyttet til København fra Dubai, hvor hun er uddannet kok og har mere end 8 års erfaring med at arbejde på diverse high-end-restauranter.

Hvornår: 18.30-21.30
Hvor: Kitchen Collective, Slagtehusgade 10A, 1715 København V