
Findes der noget så skønt og livgivende som et langbord i den lyse sommernat? Nej, vel? Madland guider dig til en perlerække af delemåltider i drivhuse, på marker og midt i byen. Her handler det ikke kun om mad og fællesskab, men også om at skabe samtaler og forbindelser, der kan lægge kimen til et mere lokalt, retfærdigt og resilient madsystem. De måltider, vi deler, rummer potentialet for reel forandring.
Foto: Mathilde Thykier
I Madland mener vi, at mad skal være ægte, og den skal fremelskes, deles og nydes samfundsansvarligt, inden for de planetære grænser og under hensyntagen til naturen. Det betyder, at mad skal produceres efter økologiske, regenerative principper og under socialt retfærdige vilkår, så lokalt som muligt. Mad tilberedes og serveres i inkluderende og omsorgsfulde fællesskaber, gennemstrømmet af gensidig respekt, grundigt madhåndværk og det gode værtskab.
Derfor denne guide, der sender dig ud i de lyse aftener med appetit på en samfundsansvarlig forandring af madsystemet. Velbekomme!
Mangler der nogen på listen? Send dit tip til clara@madland.dk.
Juni
5. juni, Munkeruphus, Dronningmølle
Tag til omvisning og fællesspisning med forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen. Siri viser rundt i udstillingen DRONNINGENS KLØFT, efterfulgt af vegetarisk langbordsmiddag. Køb billet her.
5. juni, Bakkehuset, Frederiksberg
På demokratiets festdag kan du nyde et fællesmåltid med grøntsager fra den første af Andelsgaardes opkøbte gårde, Lerbjerggaard. Hør historien om en bevægelse fuld af skaberkraft og arbejdet for en demokratisk omlægning af landbruget. Køb billet her.
6., 13. og 20. juni, Wilders Plads, Christianshavn
Tre fredage i juni disker Café Sandø og Restaurant Kanalen endnu en gang op med konceptet Ballade på bolværket. Mærk christianshavnerstemningen, nyd musikken og spis bl.a. kulmule, grillede asparges og rabarbertærte. Køb billet her.
7. juni, Den Lille Mark Andelsgaarde, Odense
Til denne markmiddag fra jord til bord skydes aftenen i gang med fællessang og markvandring på det odenseanske øko-bylandbrug Den Lille Mark. Alle får lov at høste af de pivfriske grøntsager, og et simpelt og festligt måltid tilberedes i fællesskab over bål. Skriv navn og antal personer til moanna@denlillemark.dk for tilmelding, og betal på dagen. Læs mere her.
12. juni, Maskinhallen, Amager
‘Amagermad’ samler amagerkanerne omkring bordet til fællesspisninger i Maskinhallen. Med fokus på madspild laver en kok en vegetarisk ret med inspiration fra køkkener rundt omkring i verden. Køb billet her.
12. juni, Spor10, Jernbanebyen
Denne langbordsmiddag samler folk med interesse og visioner for fremtidens tekstilbranche. Textile Activism Group fortæller om deres kooperativ, Rødder serverer en middag med lokal grønt i sæson, mens Slowburn skænker øl i glassene. Køb billet her.
13., 14., 20. og 21. juni, Blå Rammer og Jordfryd, Humlebæk
My og Sara fra Jordfryd vil fortælle om jorden og om at drive et regenerativt landbrug, og de fire venner fra Blå Rammer serverer retterne på fade, som deles ved bordene. De grønne sager er dyrket hos Jordfryd, og du får også mulighed for at gå en tur rundt i markerne. Køb billet her.
17. juni, Bakkehuset, Frederiksberg
Tag til langbordsmiddag med danske jordbær, når Bakkehuset inviterer til en fejring af det elskede bær, der er på sit højeste, mens dagene er længst, omkring midsommer. Der er også nye danske kartofler og asparges på menuen. Køb billet her.
22. juni, Peters Gartneri, Beder
Her kan du komme sejlende til langbordsmiddag hos Peters Gartneri, hvor Sofie Lind fra BID FOR BID vil fremelske en middag af gartneriets økologiske grøntsager og urter. Mød landmanden og smag på jordens gaver. Billetten finder du her.
22. juni, Egelund Madskov, Mårslet
Tag til høst, fællesspisning og talk hos Egelund Madskov, der flere gange i sommerens løb knytter bånd mellem by og land, når de inviterer ud på gården. Følg med på deres kanaler, og hold dig opdateret på alle de skønne arrangementer, der bliver afholdt for at styrke det aarhusianske madsystem.
28. juni, Palleshavegaard, Ringe
Denne junilørdag inviterer Palleshavegaard til en Farm Dining-oplevelse under sommerens lyse himmel. Hold øje med hjemmesiden for yderligere information og billetsalg.
29. juni, Vild Hvede, Veflinge
Hos Vild Hvede på det nordlige Fyn dækkes langbordet til en frokost under overskriften ‘En hyldest til rugen’. Smag på sæsonens nyhøstede gaver fra jorden, når de har været under kærlig behandling af kok Marissa Lippert. Hun laver mad, der forbinder mennesker til naturen. Skriv til kontakt@vildhvede.com for tilmelding.
Juli
3. juli, Europæisk Gadefest, Rådhusparken i Aarhus
Madkollektivet Syv Munde dækker op og sender skønne fade rundt. Langbordsmiddagen til Europæisk Gadefest er blot én af en lang række sommermiddage, der finder sted i både Aarhus og København. Få det fulde overblik her.
5. juli, Den Lille Mark Andelsgaarde, Odense
Til denne markmiddag fra jord til bord skydes aftenen i gang med fællessang og markvandring på det odenseanske øko-bylandbrug Den Lille Mark. Alle får lov at høste af de pivfriske grøntsager, og et simpelt og festligt måltid tilberedes i fællesskab over bål. Skriv navn og antal personer til moanna@denlillemark.dk for tilmelding, og betal på dagen. Læs mere her.
5. juli, Palleshavegaard, Ringe
Oplev Palleshavegaard – ikke bare som et sted, hvor du køber dine grøntsager og kød, men som et sted, hvor du kan nyde et måltid tilberedt af de selvsamme råvarer, der er dyrket og passet lige uden for vinduerne. Hold øje med hjemmesiden for yderligere information og billetsalg.
5. juli, Egelund Madskov, Mårslet
Denne lørdag er der markdag og fællesspisning hos Egelund Madskov, der flere gange i sommerens løb knytter bånd mellem by og land, når de inviterer ud på gården. Følg med på deres kanaler, og hold dig opdateret på alle de skønne arrangementer, der bliver afholdt for at styrke det aarhusianske madsystem.
8. juli, Villa Kultur, Østerbro
Tag til jazz og fællesspisning, der en del af HAVEN - Villa Kulturs sommerprogram for grøn kreativitet. I den vilde have på Krausesvej inviteres børn og voksne til workshops, fællesspisning, koncerter og talks, der kredser om bæredygtighed og biodiversitet. Køb billet her.
9. juli, Demokratigarage, København NV
Københavns Fødevarefællesskab fejrer, at markerne er på deres højeste. Tag del i fællesskabet og festen, og vær med til at tilberede en aftensmad af sprøde råvarer fra lokale avlere, pasta fra Jazzed on Grains, lavet af spelt dyrket og malet af Vild Hvede på Fyn. Køb billet her.
11. juli, Banegaarden, København V
I sommerens løb inviterer BaneGaarden til de traditionsrige krebsegilder, hvor sæsonens højdepunkt i krebsefiskeriet fra Sverige fejres. Udover krebs er der nye kartofler, grøn salat og surbejdsbrød på fadene. Køb billet her.
17. og 31. juli, Peters Gartneri, Beder
Henover sommeren afholder Peters Gartneri i samarbejde med forskellige lokale kokke og madkreatører seks langbordsmiddage. Kom helt tæt på afgrøderne, mød jordbrugerene og nyd et grønt fællesmåltid i væksthuset. Find billetter her.
August og september
20. august, Godis Grønt, Lejre
Når sommeren synger på sidste vers, så tag til markmiddag i det store drivhus på Blæsenborgvej hos Godis Grønt. Middagen tilberedes af Godis' nyhøstede grøntsager - mest over åben ild. Afholdes også 17. september. Fang din billet her.
22. august, Ægirsgade, Nørrebro
Byens Landhandel og spisestedet Tilda og Karl samler madelskere til en langbordsmiddag midt på Nørrebro. Middagen byder på alt det skønne, som jordbrugere og bryggere kan frembringe fra den danske og sydsvenske muld. Køb billet her.
28. august og 21. september
Henover sommeren afholder Peters Gartneri i samarbejde med forskellige lokale kokke og madkreatører seks langbordsmiddage. Kom helt tæt på afgrøderne, mød jordbrugerne og nyd et grønt fællesmåltid i væksthuset. Find billetter her.
6. september, Aarhus Festuge
Madkollektivet Syv Munde dækker op og sender skønne fade rundt. Langbordsmiddagen til Aarhus Festuge er blot én af en lang række sommermiddage, der finder sted i både Aarhus og København. Få det fulde overblik her.
17. september, Godis Grønt, Lejre
Når sommeren synger på sidste vers, så tag til markmiddag i det store drivhus på Blæsenborgvej hos Godis Grønt. Middagen tilberedes af Godis' nyhøstede grøntsager - mest over åben ild. Afholdes også 20. august. Fang din billet her.








