Kom til høstfest og folkeråd om den voksende generationskløft i det danske landbrug; smag og oplev klimaarbejdet i en af landets foregangskommuner for økologi; eller snup en hel dag med gårdbesøg, hvor du kan spise, drikke og lære hos en række af Danmarks bedste madproducenter. Madland Festival 2021 lancerer i dag sit kuraterede festivalprogram, der fra 12. august til 10. oktober peger de madglade og nysgerrige i retning af både velsmag og kritisk oplysning til en lang række spændende events over hele landet. Festivalprogrammet skydes i gang 12. august på Banegaarden i København med eventet ‘Til forsvar for jorden’ i samarbejde med filmfestivalen Bio-Bio.Foto: Liv Kastrup
Efter et års corona-pause er madfestivaler, folkemøder og andre spændende formater endelig tilbage i sensommerkalenderen i stor stil. Dem understøtter Madland Festival i år ved at lancere et kurateret madpolitisk program, der peger på både egne og andres events i madfestival-landskabet.
Festivalprogrammet lanceres i dag med en lang række spændende events – og mange flere på vej. Alle byder ind med inspirerende perspektiver på hver deres madpolitiske agenda; fra byudvikling til regenerativt jordbrug, en mere etisk tilgang til havet og dyreproduktion og meget mere.
“Vi glæder os helt vildt til at tage del i festivalsæsonen. Mere end nogensinde er det nødvendigt at samle nysgerrige og videbegærlige madborgere og madprofessionelle om en madpolitisk dagsorden. Vi ser det som vores opgave at give overblik over og støtte op om de madfolk, der arbejder for at gentænke vores madsystem, og som vil inspirere og uddanne andre til at gøre det samme. Landets madfestivaler giver anledning til skønne madoplevelser, men de giver også en platform, hvor vi kan engagere og begejstre til undren, kritisk stillingtagen – og vigtigst af alt handling,” siger Madlands stifter Marie Sainabou Jeng.
Åbningsfest 12. august – køb billet til det og mere fra i dagMadland Festival 2021 lægger fra land med åbningseventen ‘Til forsvar for jorden’ i samarbejde med den grønne filmfestival Bio-Bio torsdag 12. august. Det sker på Banegaarden i København med både inspirationsmarked, fællesspisning, samtale og visning af den Bodil-nominerede klimadokumentar Rejsen til Utopia.
Åbningsfesten følges i de kommende måneder op med et bredt udvalg af møder, samtaler, middage og kurser i hele landet helt frem til 10. oktober. Programmet opdateres løbende, og på Madlands hjemmeside kan man allerede nu læse mere om og købe billet til de første arrangementer, der bl.a. tæller:
Til forsvar for jorden: Filmvisning, marked, samtale og fællesmiddag med Bio-Bio, Banegaarden, Regenerativt Jordbrug, Zero Foodprint Nordic, FoodSHIFT 2030, Andelsgaarde, Den Grønne Studenterbevægelse og Tagtomat.
Folkeråd og høstfest: Jyderup Højskole inviterer til åbent folkeråd om den voksende generationskløft i det danske landbrug efterfulgt af en gedigen høstfest.
Baristakurser og kurser i sort kaffe: Coffee Collective sætter fokus på bryggeteknik og på etisk kaffeproduktion fra plante til kop.
Full Circle Farm Crawl: Gårdbesøg og rundtur til nogle af landets dygtigste producenter med rundvisninger, køb og fællesspisning med FoodWise, Birthesminde, Copenhagen Goat Milk, Friis-Holm Chokolade, Østagergaard m.fl.
Sofari på Birthesminde: Med fokus på det økologiske griseliv, madworkshops mm.
Grøn Torsdag med Forbrugerrådet Tænk: Til kamp mod madspild med fermentering, syltning og tørring samt andre hverdagshacks.
Madens Folkemøde 2021: Engagerende, lærerige og velsmagende aktiviteter og samtaler om fremtiden for vores madsystem.
Fælles for alle arrangementer er en målsætning om at gøre vores komplekse madsystem mere forståeligt og styrke handlekraft og lyst til at bidrage til den bæredygtige omstilling. Se hele programmet her og mød:
Andelsgaarde, Aurion, Banegaarden, Bio-Bio, Birthesminde, Blue Lobster, Bygaard, Coffee Collective, Copenhagen Cooking, Copenhagen Goat Milk CPH Food Space, Cykelkokken, Danmarks Spisekammer / Danmarks, Østersfestival, Den Grønne Studenterbevægelse, Farendløse Mosteri, Food Organisation of Denmark, FoodSHIFT, Foodwise, Friheden, Friis-Holm Chokolade, Grønt Marked, H15, Havhøst, Herslev Bryghus, Jyderup Højskole, Kitchen Collective, Københavns Universitet – Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Landsorten, Lejre Kommune, Madens Folkemøde, Naturmælk, Regenerativt Jordbrug, Sydhavsøernes Frugtfestival, TagTomat, Quench & Tickle, Zero Foodprint Nordic, Østagergaard og mange flere.
[…] Læs mere om Madland her. […]
Comments are closed.