fbpx
Category Nyheder
Madland festival foto af Karl Ejnar Jørgensen

Festivalen er næsten midtvejs og sikke et brag af en første del. Siden åbningen har københavnerne kunne lære om tang, dansk vin, invasive blæksprutter, høst og meget mere. Festivalens sidste del er også smækfyldt med både lækre og lærerige events, og heldigvis er de nye corona-restriktioner ikke en hindring for at gennemføre en god og tryg festival.

Forleden indførte myndighederne et forsamlingsforbud på 50 personer i udvalgte kommuner – inklusiv København. Dette tiltag indføres for at begrænse smittespredning af covid-19. Madland blev sat i verden med at håb om at bidrage til forandring af vores madsystemer og med et ønske om en mere bæredygtig produktion og bedre vilkår for de små producenter. Nye stramninger og hårdere vilkår for alle de gode madprofessionelle gør ikke denne mission mindre vigtig.

Som iværksætter af en festival i denne tid tager vi vores ansvar for inddæmning af smitte meget alvorligt. Netop derfor har vi fra Madlands tilblivelse designet festivalen således, at alle arrangementer foregår i mindre forsamlinger hos os og ude hos aktørerne – i stedet for at samle store menneskemængder på en festivalplads. Festivalen blev skabt i sommeren, da forsamlingsforbuddet også var på 50 personer. Vi er derfor helt trygge ved at fortsætte festivalen som planlagt med overholdelse af de nye retningslinjer.

Kun ganske få arrangementer på Madland bliver påvirket af forsamlingsforbuddet. I disse tilfælde er vi, i samarbejde med arrangørerne, i gang med at lægge en god plan for de enkelte arrangementer.For at afvikle arrangementer på sikker og ansvarlig vis, er det selvfølgelig væsentligt, at alle overholder gældende retningslinjer og skaber et trygt miljø for gæsterne.

Vi opfordrer derfor til at tage disse simple forholdsregler ved arrangementerne:

  • Sikker afstand - Ved både indendørs og udendørs arrangementer skal der sikres god afstand mellem gæsterne.
  • Klar information om god adfærd - gæsterne opfordres til at holde afstand, og aktørerne sørger for, at der er let adgang til at vaske og afspritte hænder.
  • Grundig rengøring, vask og desinfektion - aktørerne sørger for grundig rengøring og at desinficere de kontaktpunkter, mange rører ved.
  • Overholdelse af myndighedernes retningslinjer - aktørerne sørger for at overholde og orientere gæsterne om de til en hver tid gældende retningslinjer.

Hvis du har spørgsmål til håndteringen af den nye situation, så kontakt festivaldirektør Jacob Damgaard på jacob@koalitionkbh.dk eller 22 90 50 25.

Og tøv endelig ikke med at tage fat i os, hvis du har spørgsmål, undren, forslag eller noget helt fjerde, så hjælper vi, så godt vi kan. God festival!

Bedste hilsner

Marie Sainabou Jeng og Jacob Damgaard
Madland