
Madland Festival – festival for madsystemisk gentænkning og forandring for og fra mikrolivet – inviterer 1.-4. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, filmvisninger, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og nu også i Aarhus. Festivalen viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets frontløbere for lokale resiliente madsystemer og global retfærdighed. Find hele programmet her.
Design: Public Service
For sjette år i træk sætter Madland Festival scenen for jordbrugere, fiskere, kokke, madborgere, iværksættere, madhandlere, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende, medier og madfolk, der tager aktiv stilling til deres ansvar, indflydelse og handlerum i madsystemforandringen. Det sker 1.-4. maj i omkring København, og i 2025 for første gang også i Aarhus med viljen om at engagere, inspirere og fremvise, hvordan vi i fællesskab kan spise og handle os til lokale, resiliente og globalt retfærdige madsystemer. Scenen sættes for madlandskabets frontløbere fra mikrolivet under og over jorden. Som festivalgæst kan du møde, lytte, lære, spise og spørge løs.
Madland præsenterer Danmarkspremieren på dokumentaren Silent Waters i partnerskab med Patagonia og GSFR, og af flere nybrud lancerer vi i partnerskab med Mellemfolkeligt Samvirke guiden Handl lokalt Aarhus, vi rykker mikrolivet ind i midten af byudviklingen af Aarhus' Sydhavnskvarter, åbner sæsonen med Grønt Marked og inviterer til Kitchen Collectives kollektiv for fremtidens retfærdige restaurant. På festivalprogrammet er desuden gårdbesøg, fælles frokostpauser, fredagsbar, fællesmiddag, fest og fejring.
“Med Madland sætter vi scene til et nyt madsystem og engagerer madborgere og professionelle i, at forandring er muligt. Til Madland Festival dyrker vi fællesskabet, fremvisningen og fejringen af de samfundsansvarlige virker i mikrolivet i det danske madlandskab. Hver dag skaber de den nødvendige madsysteminnovation og kulturforandring i fællesskab, og de giver konkrete svar på samtidens udfordringer med fremtidens løsninger, som de praktiserer allerede i dag,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland.
Mød Grønt Marked, Ingen Burfisk i Havet, Den Lille Mark, Nordhus, Mellemfolkeligt Samvirke, Havhøst, Kitchen Collective, Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Blød & Sprød, Æblefald, ÆGTE, Capo, Sophia Wathne, Langebjerggård, Brinkholm, Andelsgaarde, Rødder, Bidudu, Amalie & Floras Middage, Peters Gartneri, Pissego Øl, Den Levende Fiskerihavn, REKO Aarhus, Stevns Klint Experience, Høsteriet, Café Fjordliv og Restaurant Sagafjord, Bondelauget, TPBCV, Annas Fiskekasser, Klippingegaard, Kjeld Hansen m.fl.