fbpx
Foto: Jacob Damgaard

For første gang nogensinde optog Madland Podcast live under Food Festival i Aarhus. Her satte vi jordbrugsiværksætter og madsystembryder Tine Svensson i stævne for at blive klogere på, hvad hun har gang i på sin slægtsgård, Reballegaard, i Søvind lidt udenfor Horsens. En ny episode af Madland Podcast er ude. Læs og hør nærmere her og i din foretrukne podcast-app.

Hvad vil det sige at iværksætte et jordbrug, der ikke kun dyrker grøntsager, men også tilbyder en bred vifte af aktiviteter til lokalsamfundet? Og hvordan hænger jordbrugsdrømmen og iværksætteri sammen med det gode liv?

På Tangkrogen i Aarhus under Food Festival inviterede stifter af Madland, Marie Sainabou Jeng, til samtale på festivalens smukke scene.

Lyt med og mød Tine, der har overtaget nøglerne til slægtsgården Reballegaard i Søvind tæt på Horsens. Her er hun, hendes mand og to børn i fuld sving med omdanne gården til et økologisk og regenerativt jordbrug. 

Ambitionen er at gøre gården til en platform for et væld aktiviteter, der bl.a. tæller undervisning, formidling, rehabilitering, træningsforløb, og kultur-, privat- og firmaevents, alt sammen understøttet af et økologisk landbrug drevet efter regenerative principper på den 30 hektarer store grund.

“Det skal gerne kunne danne ramme for mere liv på landet og flere fællesskaber. Tilbage i tiden har gårdene jo været sådan nogle katalysatorer i et lokalsamfund, og det synes jeg der ville være noget smukt i, hvis man kunne genskabe i en ny form, så man faktisk får lyst til at komme ud og opleve, hvor dejligt der også er, derude hvor der ikke længere er gadelygter,” fortæller Tine i den nye episode.  

Tine håber, at kunne tiltrække andre visionære og forandringsvillige mennesker til at indgå i partner- og værdifællesskaber. Det skal bidrage til opbygningen af Reballegaard som et sted, hvor synergier opstår og nye fællesskaber dannes ved at bruge den omkringliggende natur og jord som omdrejningspunkt for de projekter, de sætter i værk.

Mød Tine til en samtale om jordbrug, iværksætteri og det gode liv her eller i din foretrukne podcast-app.

Find alle episoder af Madland Podcast her.