fbpx
Category Artikler, Nyheder

Hvorfor kræver jordens muld et forsvar, og hvordan kan vi mobilisere fællesskaber og nye modeller for landbrug? Mød dem, der driver den bæredygtige forandring, når Madland åbner Madland Festival 2021 og den grønne filmfestival Bio-Bio torsdag 12. august på Banegaarden med inspirationsmarked, fællesspisning, samtale og filmvisning. Vi sætter scene for jordens madsystembrydere, der arbejder for en sundere og mere frugtbar jord, for unge jordbrugeres ambitioner og drømme, for landbrugsiværksættere, forbindelsen mellem by og land og en mere ansvarlig restaurationsbranche.

Foto: Bio-Bio

Med lige dele stille protest, sanselighed og fordybelse kombinerer Bio-Bio både filmmediet, bæredygtige kulinariske oplevelser og grønne madoplevelser med vigtige politiske samtaler om klimaretfærdighed. Det sker fra 12.-17. august 2021, hvor den første udgave af Bio-Bio Festival finder sted i Københavns grønne oase BaneGaarden på Otto Busses Vej 45 mellem bydelene Vesterbro og Sydhavnen.

Festivalen har hver dag et nyt tema, hvor man gennem filmvisninger omgivet af naturen, paneldebatter, oplæsninger, langbordsmiddage mv. sætter fokus på et område, som har indflydelse på os alle sammen og den verden, vi lever i.

”I Bio-Bio åbner vi op for en omstilling drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed. Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen. I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes,” fortæller festivalchef Marlene Schiött Rasmussen.

Dobbelt festivalåbning i samarbejde med Madland

I løbet af festivalen kan man opleve alt fra forfatter og filmskaber Anders Morgenthaler og iværksætter Maria Mawla, som gør en stor indsats for grøn omstilling i det muslimske trossamfund, til nogle af jordens madsystembrydere som for eksempel Sandra Villumsen fra Farendløse Mosteri og foreningen Regenerativt Jordbrug.

På festivalens åbningsdag om torsdagen sætter Bio-Bio fokus på jordens madsystembrydere i samarbejde med Madland, der samtidig åbner Madland Festival 2021. Det sker under overskriften ”Til forsvar for jorden” med bl.a. debat, et marked med gratis adgang for alle og en langbordsmiddag med grønne deleretter fra BaneGaardens kokke. På åbningsdagen kan man møde nogle af dem, der driver den bæredygtige forandring, herunder repræsentanter fra FoodSHIFT 2030, AndelsGaarde og det økologiske og CO2-neutrale samfund Karise Permatopia m.fl.

“Vi glæder os helt vildt til at kunne skyde Madland Festival i gang i partnerskab med Bio-Bio. Det bliver en dag, hvor københavnerne kan blive klogere på, hvordan vi dyrker og forvalter vores jord. Vi vil gerne engagere og inspirere flere til at tage aktiv stilling til vores ansvar og indflydelse i den bæredygtige forandring, og det håber vi, at vi kan bidrage til sammen med Bio-Bio og de mange andre inspirerende folk, der er en del af programmet," siger Madlands stifter, Marie Sainabou Jeng.

Det resterende program offentliggøres løbende

De resterende dage løber under temaerne ”menneskets epoke”, "netværk", "havet" og "handlende fællesskaber", som bliver understøttet af både spændende film, talks og andre indslag.

Søndag, mandag og tirsdag vil der også være særlige aktiviteter for lokale familier og børnehaver i samarbejde med Dansk Hulebyg og Vildbørn, som skaber oplevelser, hvor kreativitet og nysgerrighed får plads, og hvor børn får sjove oplevelser, der skaber forbindelse til den magiske natur. For børnehaverne vil BUSTER Filmfestival vise børnefilm i Lade 609.

Program og billetter

Se hele programmet for Bio-Bio og Madlands fælles event "Til forsvar for jorden" her. Marked er gratis og åbent for alle, mens billetter til filmvisning og fællesmiddag kan købes her.

Programmet for Bio-Bio festival offentliggøres løbende på Bio-Bios Facebookside her og på bio-bio.dk, hvor man også kan købe billetter. Henvendelser kan ske til info@bio-bio.dk.

Resten af programmet for Madland Festival offentliggøres i starten af august og løbende derefter.