fbpx
Category Artikler

Hvad blev der af producenterne af regntøj, tandtråd, maling og stegepander og politikerne? Hvorfor er det økologerne, der som de første er ude at skulle forklare sig i medierne, når nyheden om fund af PFAS i økologiske æg breakes? Nyhedsmediernes indledende snævre fokus på kilder og årsagsforklaring er symptomdækning. Hvordan tjener det den nødvendige bæredygtige forandring, og hvad er mediernes public service-ansvar som ligeværdige aktører i værdikæden, spørger Madlands stifter Marie Sainabou Jeng i et debatindlæg på POV International?

 

Madens skandaler får os altid op af stolen, fordi det rammer os på identitet, kultur, smag, økonomi og i værste fald sundhed, både hvad angår miljøets og vores egen. Det gælder også ugens altoverskyggende nyhed om DTU og Fødevarestyrelsens fund af PFAS i økologiske æg.

Det fik Marie til tasterne på LinkedIn, hvor hendes system- og mediekritik gik viralt. Mere end 168.000 har set, 2.900 har liket og 125 har delt indlægget, og POV International bad Marie om en uddybende kommentar til debat. Det er med andre ord en sag, der vedkommer mange, og med rette.

Læs hele indlægget hos POV International her.

Foto: Liv Kastrup for Madland.