fbpx
Category Artikler, Nyheder
Foto af Anders Find for Haver til Maver

Hvordan ser folkeskolen ud i Danmark, når både trivsel og fremtidens klimavirkelighed skal integreres i undervisningen? Tag del i Dyrk Livet Festival 2023, Haver til Mavers festival for jord til bord til børn, og få svaret. Det sker onsdag 20. september kl. 9.30-15.00 i Brøndsalen på Frederiksberg, hvor festivalen åbner med et stærkt fagligt program og bliver derefter i partnerskab med Madland en offentlig festival for børn og andre borgere fra Frederiksberg og omegn.

Af Marie Sainabou Jeng

Vi befinder os i jordens vigtigste årti, mener Haver til Maver. Det kalder på handling, hvis vi sammen skal én af tidens vigtigste samfundsudfordringer til livs – hvordan ser folkeskolen ud i Danmark, når både trivsel og fremtidens klimavirkelighed skal integreres i undervisningen?”

På Dyrk Livet Festival 2023 onsdag 20. september i de smukke omgivelser i Frederiksberg Have på Frederiksberg præsenterer Haver til Maver et stærkt fagligt og sanseligt program med nyeste viden og forskning, bedste praksis og store perspektiver på nybrud. For de skarpeste hoveder og dygtigste hænder indenfor skolehavenetværk, beslutningstagere i skoleliv, lærere, kommunale konsulenter, skolechefer, naturfagskoordinatorer og Åben Skole.

Festivalen åbner med det faglige program og kl. 15.00 åbner Frederiksberg Kommunes borgmester, Michael Vindfeldt, festivalens offentlige program for byens børn og andre borgere. Her byder festivalprogrammet på åben skolehave, workshops, talks, marked, filmvisning og fællesspisning og sker i partnerskab med Madland og er støttet af Frederiksbergfonden.

Børnefællesskaber for trivsel og grøn omstilling

Få udendørs læringsrum er så konkrete som Haver til Mavers anerkendte skolehaveprogram. Her skabes positive børnefællesskaber med praksisnær, motiverende og anvendelsesorienteret undervisning. Dannes grønne skærmfrie dannelsesrum, der giver forståelse og fortrolighed med både klimaudfordringer og løsninger og styrker handlekompetencen til grøn omstilling. Gives frirum fra skæld ud, forventninger, karakterer og fastfrosne roller.

Festivalen markerer begyndelsen på en national udrulning af Haver til Maver med målet om skolehaver i alle kommuner inden 2030.

Kom med til Dyrk Livet Festival 2023 og

  • få perspektiver på et gentænkt skoleliv ved forsker i lærer-elev-relation på Københavns Universitet, Louise Klinge
  • hør om regenerativ ledelse og hvorfor indre og ydre bæredygtighed hænger sammen ved Thomas Høgenhaven, direktør i Planetary Impact Venture
  • lær hvordan grøn omstilling kan indarbejdes i undervisningen med CONCITOs Klimaambassade
  • tag del i samtalen om skolehaven i praksis fra opstart til daglig drift ved skolehavekoordinator Sally Nordlund Andersen fra Haver til Maver

Det fulde program med alle talere og workshops offentliggøres i august. Tilmelding sker her.