fbpx
Category Nyheder
Foto: Kasper Leegaard for Haver til Maver

Jordens vigtigste årti er nu! Og det kalder på handling. Vi vil have flere skolehaver i Danmark. Kom med til en jordnær, frodig og festlig festival for børn, unge og voksne, mød de fremmeste hoveder og hænder, der arbejder for at styrke jord til bord-forbindelsen i livet og bliv inspireret til hverdagen med åben skolehave, workshops, talks, marked og fællesspisning. I partnerskab med Haver til Maver inviterer Madland til Dyrk Livet Festival 2023 i hjertet af Frederiksberg onsdag 20. september kl. 15-19 i og omkring Frederiksberg Have.

Børn og unge har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden. Med Dyrk Livet Festival markerer Haver til Maver og Madland handlekraft til fremtiden og sætter scene til jordens vigtigste folk, initiativer og virker. Lær om klima i børnehøjde, hør inspirerende talere, lav snacks og krydderier i udekøkkenet, prøv regnbueambulancen, lav frøbomber og jordtegninger og smag wokkede grøntsager og fladbrød over bål – Ikke at forglemme gedeost og orangevin til de voksne!

Mød Søren Ejlersen fra Aarstiderne, Esther Kjeldahl, Jordens Hus, Rabarbergaarden, Saxo & Vito, Æbibo, Grønt Marked, Ærtebjerg Jordbrug, Græs og Gyvel Haveselskabet, ØsterGro, FællesGro, Øens Have, Æbleland, Haver til Maver og Madland m.fl.

Det hele sker i og omkring Frederiksberg Have onsdag 20. september kl. 15-19. 

Dyrk Livet Festival åbnes af borgmester Michael Vindfeldt og viceborgmester Lone Loklindt i Frederiksberg Kommune. De mange indslag finder sted på pladsen foran Brøndsalen i Haveselskabets Have og i Haver til Mavers skolehave i Frederiksberg Have, alle indenfor 2 minutters gå-afstand.

“Med Dyrk Livet Festival sætter vi scene til nogle af jordens vigtigste stemmer. Det gør vi så børn, unge og andre borgere kan smage på, høre om og engagere sig i, hvordan fremtidens madlandskab kan se ud. Sammen gør vi det komplekse konkret og dyrker, hvordan mennesker, biodiversitet, klima og madglæde går i smukt samspil,” siger Marie Sainabou Jeng, Madlands stifter og programdirektør. 

Bliv inspireret til hverdagen med åben skolehave, workshops, talks, marked og fællesspisning. Lav stiklinger og mikrogrønt og køb friskhøstede grøntsager fra bynære jordbrug og kom på havevandring i Frederiksberg Have.  

Festivalen bliver til i partnerskab mellem Haver til Maver og Madland og støttes af Frederiksbergfonden. Tjek hele programmet, og meld din interesse i vores Facebookbegivenhed her. 

Program

Scenen foran Brøndsalen i Haveselskabets have, kl. 15-17

  • Kl. 15.00 Åbning af Dyrk Livet Festival 2023 ved Michael Vindfeldt, borgmester og Lone Loklindt, viceborgmester i Frederiksberg Kommune
  • Kl. 15.15 Dyrk Livet! Daniel Hervik, Haver til Maver og Marie Sainabou Jeng, Madland
  • Kl. 15.30 Retfærdig Naturbevarelse. Opråb ved Esther Kjeldahl, klimaaktivist og forfatter
  • Kl. 15.45 Madland Madsystembryder. Hør 3 stemmer om et gentænkt madsystem: Livia Urban Swart Haaland, stifter af Øens Have, FællesGro og ØsterGro, Thomas Elletoft Køster, ejer og kok ved Rabarbergaarden og Søren Ejlersen, Aarstiderne, Haver til Maver, Fælleshaverne, BaneGaarden og ØJN
  • Kl. 16.15 Regenerativ Jordbrugsskoleprosa fra Græs og Gyvel. Anton Scharling Krebs, filosof og jordbrugselev
  • Kl. 16.30 Gedeost & orangevin. Smagning ved Tothavens Besøgsgård & Gårdmejeri og Garbolund
  • Kl. 17.00 Havevandring i Haveselskabets Have med guide. Mødested ved scenen.

 

Festivalpladsen kl. 15-19

Mikrogrønt og stiklinger

Lær fra Øens Have, Refshaleøens urbane have. Høst og spir solsikkefrø. Du får din egen potte til hjemmehøst af spirer. Klip stiklinger af forskellige urter, og se hvordan de bliver til nye planter.

Haver til Mavers sanselige univers

Klar til at udfordre dine smagsløg og din næse? Smag dig frem til de fem grundsmage og se også om du kan regne ud, hvilken del af planterne vi putter i maven. Måske går du endda derfra med en tatovering.

Grønt Marked pop up

Grønt Marked åbner et minimarked med Ærtebjerg Jordbrug og Æbibo. Køb friskhøstede og lokalt frugt og grønt. Husk muleposen! 

Jordorganisme-psychotest

Hvilken jordorganisme ligner du mest? Kom og oplev Hartmut Stockters forunderlige univers og nyeste kunstværk Jordorganisme-psychotest, en del af Jordens Hus aktuelle udstilling Jord/Liv på Renæssancejord.

Jordtegning

Nyd kreativ udfoldelse for både små og store med Jordens Hus! Kom og få en sjov oplevelse med jordtegninger, hvor både børn og voksne kan skabe og udtrykke sig frit. 

Spis hos Rabarbergaardens pop-up  

Køb et grønt måltid på friskhøstede økologiske grøntsager fra Rabarbergaarden – et økologisk drevet holistisk landbrug med restaurant, landhandel, planteskole, skolehaver og formidling.

Paradehuset i Haveselskabets have kl. 15.00-19.00

Frø forvandles til frøquiz, frøbomber og frøviden ved Haver til Maver. Der er smagsprøver, og du kan lave en frøbombe, og kaste den på hjemvejen, hvor der mangler blomster til insekterne.

Haver til Mavers skolehave i Frederiksberg Have kl. 15.00-19.00

Åben (skole)havelåge. Lave din egen wokkede eftermiddagssnack i en oase med grøntsager og spiselige blomster i skøn forening. I udekøkkenet står Haver til Mavers kyndige kokke klar med farverige grøntsager, duftende krydderurter og krydderier med krudt i. 

Haver til Maver er en forening, der arbejder for at sikre alle børn en skolehave. Madland er et madpolitisk samlingspunkt, der samler og sætter scene til dem, der gentænker madsystemet. Læs mere om Haver til Maver her og om Madland her. Det offentlige program for Dyrk Livet Festival 2023 støttes af Frederiksbergfonden.