fbpx
Category Artikler
Foto: Liv Kastrup for Madland

14. september inviterer Københavns Kommune virksomheder og organisationer til at give deres input til den kommende erhvervsstrategi og kommuneplansstrategi i Københavns Kommune. Tag del sammen med Madland og sæt din dagsorden i spil.

Hører din virksomhed eller organisation hjemme i Københavns Kommune og oplever du rammevilkår, der forhindrer dit virke, eller ser du muligheder, som skal tages i betragtning? Kom til erhvervskonference torsdag 14. september og gør din stemme og dagsorden gældende i den kommende erhvervsstrategi og kommuneplansstrategi i Københavns Kommune.

Konferencen består af paneldebat med inddragelse af virksomheder på scenen, breakout-sessioner, hvor du kan komme med input til strategierne, og indlæg fra Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør for Mandag Morgen, om “Hvad skal København leve af?” Madlands stifter og programdirektør, Marie Sainabou Jeng, der er medlem af Københavns Kommunes Erhvervsråd, er inviteret med i panelet, der skal debattere København som en levende by med blandede erhverv.

Ifølge en ny analyse foretaget af kommunen har vi i Københavns Kommune 25.000 private virksomheder med mere end 1 ansat, og 87 % af byens virksomheder har mindre end 10 ansatte. Med andre ord giver det mening, at give mikrofonen til nogle af de mange mindre erhverv, der hver dag sikrer et bedre madsystem i og omkring København.

Erhvervsstrategien definerer retningen for Københavns Kommune på erhvervsområdet fra 2024-2027 og kommuneplansstrategien fastlægger den politiske og strategiske retning for byens fysiske udvikling for en 12-årig tidshorisont. De tværgående temaer på tværs af de to strategier er: Rammevilkår for byens blandede erhverv, København som ansvarlig by med samarbejde om grøn omstilling og bæredygtig udvikling, en international hovedstad, Hovedstaden som storbyregion, kompetencer til fremtiden.

Erhvervskonferencen sker torsdag 14. september kl. 12.30-16, det er gratis at deltage, men kræver tilmelding her. Se programmet nedenfor. 

Program

12.30-13.00: Ankomst og networking. Mulighed for let frokost

13.00-13.10: Velkomst ved Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

13.15-13.30 Paneldebat med Nina Mathiesen, CEO i Cobe, Torben Klitgaard, CEO i BLOXHUB, Asbjørn Overgaard, CEO i Copenhagen Capacity og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen 

13:30-14:45: Tre breakout-sessioner. Deltagerne fordeles i tre grupper ud fra på forhånd tilmeldte temaer

Tema 1: En levende by med blandede erhverv

Facilitator: Nina Mathiesen, CEO i Cobe

Deltagere i paneldebat: Michael Gatten, Direktør i KCC, København – Commerce & Culture, Johnny Wichmann, Skræddermester og oldermand for Skrædderlauget og  Marie Sainabou Jeng, Direktør og stifter af Madland.

Tema 2: En lærende by med bæredygtig udvikling

Facilitator: Torben Klitgaard, CEO i BLOXHUB

Deltagere i paneldebat: Arendse Ekegren Baggesen, Stifter af SMALLrevolution, Jarl Engelbrecht Vindnæs, Stifter af Stykka ApS, Rikke Bastholm Clausen, CEO i INNOBA og Line Barfod, Teknik- og miljøborgmester.

Tema 3: En international hovedstad med vækst og sammenhængskraft

Facilitator: Asbjørn Overgaard, CEO i Copenhagen Capacity

Deltagere i paneldebat: Anne Høyer, Partnerskabschef i Danfoss, Stephen Brugger, Executive Director i AmChamDenmark, Elise Hauge, EVP, Chief People and Communications Officer i Lundbeck, Mikkel Aarø-Hansen, CEO i Wonderful Copenhagen og Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester.

14.45: Pause

15.00: Opsamling med "key take aways"

15.10-15.30: Keynote Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør for Mandag Morgen - “Hvad skal København leve af?”

15.30-16.00: Netværk og vin