fbpx

Tager du del i Folkemødet fredag 14. juni, så er du hermed inviteret til at slutte dig til Madland, når vi for første gang drager til solskinsøen for at dele vores demokratiske vilje som madpolitisk samlingspunkt og fællesskab. Vi inviterer indenfor til Madland Samtale i en af Allinges fine gårdhaver, og så tager Marie Sainabou Jeng, programdirektør i Madland del i en samtale om lokale madsystemer hos Fødevaredanmark.

Foto: Liv Kastrup for Madland

Madland er sat i verden på et demokratisk grundlag. Som madpolitisk samlingspunkt og fællesskab arbejder vi for at gentænke madsystemerne samfunsansvarligt til det fælles bedste. Vi arbejder for at demokratisere viden, netværk og sund, retfærdig og grøn mad. Derfor glæder vi os virkelig også til at tage på Folkemødet for første gang for at dele vores vilje i verden. Ud over at vi tager del i andre samtaler og debatter som publikum, så inviterer vi dig til to samtaler: 

Jord til bord-demokrati med børn og unge 

Fredag 14. juni kl. 11.30-12.30 ved G1 - Skipperhuset - Haver til Maver 

Mød os i den skønne gårdhavescene midt i Allinge hos vores fæller i Haver til Maver og bliv klogere på jord- til borddemokrati for børn og unge. For hvordan bryder vi med madsystemet, som vi kender det i øjenhøjde med og inklusion af børn og unge. Vi inviterer til en lærende samtale med stemmer og hænder, der arbejder med jord til bord til børn og unge og i feltet af børne- og ungedemokrati. 

I samtale kan du møde Martin Fehr Therkildsen fra Røst, Stine Hamburger, direktør fra KBH+, Bodil Espersen fra Havhøst, Caroline Ranhauge fra Den Grønne Ungdomsbevægelse og Fødebrug & Landvarer og moderator af Marie Sainabou Jeng fra Madland. 

Kom forbi til Madland Samtale og et glas lokale dråber til udveksling af erfaring og praksis for at styrke børn og unges demokratiske maddannelse og forbindelse til jorden. 

Danskerne er ligeglade med hvad de putter i munden!

14. juni 2024 kl. 15.00-15.45 ved E15 - Sammen om mad

Fødevaredanmark inviterer til en debat om, hvordan fødevarebranchen får danskerne til at spise det bedste fra vores eget landbrug. Danskerne er verdensmestre i at sige en ting, og gør noget andet, især når det kommer til vores valg af fødevarer. Hvad skyldes det at danskerne ikke vælger dansk? Er vi nok belærte med, hvilke fødevarer vi putter i munden? Hvilke parametre spiller ind, når vi handler? Skal vi kigge på pris, klimaaftryk, udseende, humanitære forhold, CO2, dyrevelfærd, afgifter? Hvordan ændrer vi vanerne, og hvilken påvirkning har det på producenterne? 

Debatten modereres af Anne Glad, livsstilsekspert og vært for SAMMEN OM MAD-scenen på Folkemødet 2024. I samtalen deltager Carsten Bach, folketingsmedlem, Liberal Alliance, Leif Wilson Laustsen, direktør, FødevareDanmark, Maja Effersøe Khan, politisk medarbejder, Forbrugerrådet Tænk og Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør, Madland. 

Vil du mødes på Folkemødet og høre mere om Madlands vilje, så send os et praj på hej@madland.dk.