fbpx

Madland Festival, danmarks madpolitiske festival inviterer 2.-3. maj 2025 til gårdbesøg, samtaler, fællesspisning, fredagsbar og forårsmarked i og omkring Aarhus. Festivalen for og fra mikrolivet viser at forandring er muligt ved at sætte scene til og samle madsystemets ypperste frontløbere for lokale resiliente madsystemer: Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Æblefald, Høsteriet, Capo, Blød & Sprød, REKO Aarhus, The Garden Studio, Bondelauget, Kasa Kasa, Kulbroen, Mellemfolkeligt Samvirke m.fl.

Foto: Liv Kastrup for Madland

Find hele programmet her.

Madland Festival sætter for sjette år i træk scenen for jordbrugere, fiskere, kokke, madborgere, iværksættere, madhandlere, politikere, ngoer, undervisere, elever, studerende, medier og madfolk, der tager aktiv stilling til deres ansvar, indflydelse og handlerum i madsystemforandringen. Det sker 1.-4. maj i omkring København, og i 2025 for første gang også i Aarhus 2.-3. maj med viljen om at engagere, inspirere og fremvise, hvordan vi i fællesskab kan spise og handle os til lokale, resiliente og globalt retfærdige madsystemer.


Nybrud med Aarhus-guide og maden som centrum i byudvikling i Sydhavnskvarteret

Fredag 2. maj udgiver Madland i partnerskab med Mellemfolkeligt Samvirke, Reboot og Madland Guide: Handl lokalt Aarhus! Guiden tæller 80 aktører og giver aarhusianerne handlemuligheder for at tage del i den samfundsansvarlige madsystemforandring med den første kortlægning af madsystembrydere i og omkring Aarhus. Lanceringen sker med taler og samtaler med aktører i guiden på DOKK1. Derudover rykker festivalen madens mikroliv ind i midten af byudviklingen af Aarhus' Sydhavnskvarter til fredagsbar og samtale og visioner for det nye kvarter med Blød & Sprød, Æblefald, Bondelauget, The Garden Studio, Kasa Kasa, Kulbroen m.fl. til friskbagt surdejspizza fra Blød & Sprød og Cider fra Æblefald. Lørdag 3. maj inviteres aarhusianerne på gårdbesøg og til forårsmarked hos Høsteriet, Andelsgaarde.

Med Madland sætter vi scene til et nyt madsystem og engagerer madborgere og professionelle i, at forandring er muligt. Til Madland Festival dyrker vi fællesskabet, fremvisningen og fejringen af de samfundsansvarlige virker i mikrolivet i det danske madlandskab. Hver dag skaber de den nødvendige madsysteminnovation og kulturforandring i fællesskab, og de giver konkrete svar på samtidens udfordringer med fremtidens løsninger, som de praktiserer allerede i dag,” siger Marie Sainabou Jeng, stifter og programdirektør i Madland.


For og fra mikrolivet – småskala som målestok for resiliens

Scenen sættes for madlandskabets frontløbere fra mikrolivet under og over jorden, så du som festivalgæst kan du møde, lytte, lære, spise og spørge løs ved:

  • Jordbrugere: Høsteriet, Andelsgaarde, Peters Gartneri, Sommergrønt
  • Madhandlere: REKO Aarhus
  • Spisesteder: Capo, Café Mellemfolk, Kasa Kasa
  • Producenter og bager: Æblefald, Pissego Øl, Blød & Sprød,
  • Fællesskaber: Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Bondelauget, The Garden Studio, Kulbroen
  • Foreninger og aktivister: Mellemfolkeligt Samvirke

 

Program for Madland Festival i Aarhus

Madland Festival 2025 – handl lokalt Aarhus!

I samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke inviterer Madland til lancering af Reboot og Madland Guide: Handl lokalt Aarhus! Guiden tæller 70 aktører og giver aarhusianerne handlemuligheder for at tage del i den samfundsansvarlige madsystemforandring med den første kortlægning af madsystembrydere i og omkring Aarhus.

Mød: Emil Petersen fra Capo, Rasmus Sandorff fra Den Økologiske Ungdomsbevægelse, Nina Frank og Pernille Smidt fra Peters Gartneri, Kent Jørgensen fra REKO Aarhus og Marie Junker Boesen fra Høsteriet – Andelsgaarde.

Hvornår: 2. maj kl. 10.00-12.30
Hvor: DOKK1 i Aarhus
Hent billet her og se mere her.

Denne event er medfinansieret af Den Europæiske Union. Indholdet er eneansvarligt for Mellemfolkeligt Samvirke og afspejler ikke nødvendigvis Den Europæiske Unions synspunkter.


Fælles frokostpause hos Café Mellemfolk

Madland og Mellemfolkeligt Samvirke inviterer til fælles frokostpause hos Café Mellemfolk i Aarhus. Caféen drives af et netværk af frivillige, der brænder for en mere retfærdig og bæredygtig verden. Her mødes vi madborgere og madsystembrydere imellem og begejstres, inspireres og samtaler over maden.

Hvornår: 2. maj kl. 13.00-14.00
Hvor: Café Mellemfolk, Mejlgade 53, Aarhus C
Hent billet her og se mere her.


Fredagsbar: Byudvikling i Sydhavnskvarteret med madens mikroliv i midten

Blød & Sprød, Æblefald og Madland inviterer alle interesserede, professionelle som civile, til møde om byudviklingen i Aarhusnye Sydhavnskvarter. Et levende og sanseligt byrum, hvor jordbrug, mad, fællesskaber og kunst spiller en central rolle. Kom og lyt, giv din stemme til kende og køb et glas lokal cider fra Æblefald og et stykke surdejspizza fra Blød & Sprøds spritnye pizzacykel!

Mød: Rasmus Poulsgaard fra Blød & Sprød, Sebastian Welander fra Æblefald, Kristina Laut fra Bondelauget, Jacob Vinkler fra The Garden Studio, Pit Herold fra Kulbroen og Sarah Sadeghian Pedersen fra Kasa Kasa.

Hvornår: 2. maj kl. 15.00-17.00
Hvor: Kulbroen, Jægergårdsgade 158A, 8000 Aarhus
Hent billet her og læs mere her.

Madland Studietur: Forårsmarked hos Høsteriet, Andelssamfundet Hjortshøj – Andelsgaarde

Madland og Høsteriet – Andelsgaarde fejrer foråret, lyset og alt det, der spirer sammen med Andelssamfundet Hjortshøj. I løbet af dagen vil der være markvandringer, salg af udplantningsplanter og de første grønne ting fra marken, grøntsagskonkurrence, folkemusik og boder med lokale produkter.

Hvornår: 3. maj kl. 10.00-16.00
Hvor: Høsteriet, Gammel Kirkevej 116A, 8530 Hjortshøj
Se mere her.