fbpx
Category Artikler, Nyheder

Vil du være med til at gentænke madsystemet sammen med en engageret og fagstærk gruppe af skarpe madfolk? 23. marts byder vi til infomøde om Madlands fire nyetablerede koalitioner, der skal samle madfolk i arbejdet for en bæredygtig forandring af madsystemet. Koalitionerne vil sammen arbejde for at gentænke maddanmark gennem videndeling, erfaringsudveksling og kritisk samtale og på den måde forme Madlands samlede program for aktiviteter – fra events og samtaler til podcasts, magasiner og meget mere. Sidste frist for tilmelding til mødet er mandag 21. marts.

Foto: Mette Ovgaard for Bio-Bio

Efter en hovedkulds betafødsel og to års pandemipåvirket prøveperiode træder Madland for alvor ud af testkøkkenet i 2022 og sætter Danmarks madpolitiske samlingspunkt på menuen for hele landet.

Det fører nogle store, nye skridt med sig – og dem drømmer vi om, at agenter for bæredygtig forandring i madlandskabet vil tage del i. 

Det ligger i Madlands natur at samarbejde og gro sammen med verden omkring os. Og derfor inviterer vi nu en mangfoldig række af virksomheder, organisationer, eksperter og videnspersoner på tværs af madsystemet til at blive en del af Madlands fire nyetablerede koalitioner

23. marts kl. 16.30-17.30 byder vi indenfor til informationsmøde både digitalt og i vores hjem i CPH Food Space, hvor du kan blive klogere på koalitionerne og se, hvordan du selv kan drage nytte fra dit eget ståsted gennem inspiration og samarbejde med andre gode kræfter fra madens verden. Sidste frist for tilmelding er 21. marts.

Grøn, retfærdig, cirkulær mad og en styrket madforbindelse mellem land og by

En koalition er defineret ved et samarbejde mellem forskellige aktører for at nå et fælles mål eller fremme en fælles dagsorden. Og koalitioner skal der til, for at vi kan accelerere omstilling og forandring af madsystemet. 

Under temaerne Grøn mad, Cirkulær mad, Retfærdig mad og Madforbindelse mellem by og land vil Madland samle fire hold af skarpe aktører fra hele madens værdikæde. Sammen vil de beslutte og planlægge, hvad hver koalition skal sætte fokus på det kommende år, og hvordan vi i fællesskab kan blive klogere, finde nye samarbejder og skabe løsninger.

Det er her rammerne sættes for årets fokus i Madland og for et konkret program af møder, samtaler, podcasts, nyheder, studieture og meget mere. Vi sætter sammen scenen for nye møder, samarbejder og værdifællesskaber blandt os, der tager gaflen i den anden hånd og arbejder og spiser på nye måder for at bryde med madsystemet, som vi kender det i dag.

Koalitionerne står for udvikling og viden - Madland for praktikken

Mens aktører i Madlands koalitioner bruger deres gode energi og ressourcer konstruktivt, effektivt og relevant med fokus på emnerne, bistår Madland med praktik og formidling.

Ansvaret for programmets rammer ligger hos Madland, som også står for afvikling af de aktiviteter, der er en del af programmålene, faciliterer og iværksætter møder og samtaler, håndterer medieproduktion og viden mm. Alt sammen i tæt dialog med medlemmerne af de respektive koalitioner.

Det er også Madlands opgave at formidle, kommunikere og skabe opmærksomhed og presse om alt, der foregår i regi af koalitionerne: Fra begivenheder og møder til resultater, og i forskellige formater fra podcasts til presseindsatser.

Fra festival til så meget mere

Siden Madland for første gang gik i luften i august 2020, har vi testet, justeret og testet lidt mere i jagten på at finde de helt rigtige ben at stå på. Med en overflod af kritisk med- og modspil fra et væld af dygtige madfolk, som vi skylder utrolig stor tak.

Hvad der begyndte som en festival har udviklet sig til også at omfatte et digitalt magasin, podcasts, studieture, samtaler og talrige andre events på tværs af madsystemet fra jordbrug til universiteter. Og vi har et endnu stærkere program foran os i 2022, der allerede har budt på en omfattende kortlægning af bælgfrugternes værdikæde og senest vores store opdatering af en af landets grundigste guides til lokale producenter og forhandlere med mere end 150 anbefalinger fordelt over hele landet.

Nu glæder vi os helt vildt til at tage næste skridt. Måske sammen med dig? Vi håber at se dig og en masse andre engagerede madfolk til vores infomøde 23. marts.

Overblik: Programmål for Madlands koalitioner

Madland vil være et samlingspunkt, hvor vi sammen engagerer, inspirerer og begejstrer til undren såvel som handling. Vi vil gennem møder, medier og viden forbinde og ruste professionelle madfolk såvel som madborgere til at tage aktiv stilling til vores ansvar og indflydelse i den bæredygtige forandring. Det gør vi med:

Aktiviteter for hver af de fire koalitioner fra 1. juni 2022 til 31. maj 2023:

 • 1 studietur
 • 2 samtaler og møder på fx folkemøder og festivaler
 • 1 laboratorium 
 • 1 podcast 
 • 4 artikler og vidensopsamlinger 

Pr- og kommunikationsindsatser for hver af de fire koalitioner fra 1. juni 2022 til 31. maj 2023:

 • 30 posts på Madlands sociale medier + digital annoncering = 120 posts total
 • 1 presseindsats 
 • 1 fotoserie
 • 1 video 

Fælles på tværs af Koalitioner fra 1. juni 2022 til 31. maj 2023:

 • Madland Festival
 • Madland Magasin - 1 digitalt magasin som www.madlandskaber.dk
 • 1 samlet eventkalender på madland.dk
 • 2 overordnede presseindsatser
 • 15 nyhedsbreve 
 • Programmøder

Hvad koster det at være med?

Madland er noget, vi skaber sammen. Madland finansieres 50% af deltagende aktører i de fire koalitioner med indtægter fra salg af billetter til programmets aktiviteter og 50% af Koalition i form af arbejdstid og afholdelse af direkte omkostninger.

 • 5.000 kr. + moms per måned = 60.000 kr + moms om året for landmænd, producenter, madkulturhuse, interesseorganisationer, medier, uddannelsesinstitutioner og politiske aktører
 • 1.500 kr. + moms per måned = 18.000 kr + moms om året for iværksættervirksomheder 
 • 200 kr. + moms for videnspersoner som forskere, eksperter mv.